Herson: eforturi pentru restabilirea serviciilor esentiale pentru populatie

Operatiunile de deminare sunt in curs, in Herson.
Autoritatile ucrainene se straduiesc sa restabileasca serviciile esentiale pentru populatie. Majoritatea caselor din oras sunt lipsite acum de apa sau electricitate, iar alimentarea cu gaz ramane o problema.

Șeful cailor ferate ucrainene de stat a declarat ca se așteapta ca serviciile de transport feroviar catre Herson sa fie reluate saptamana care vine.

Guvernatorul regiunii, Iaroslav Ianușevici, a anunțat ca se menține starea de asediu de la ora 17:00 pana la 8:00 dimineața, interval de timp in care se interzice oamenilor sa paraseasca orașul sau sa intre in oraș, ca masura de securitate. Toate obiectivele de infrastructura sunt fie minate, fie avariate.

Autoritațile proruse au anunțat ieri ca orașul ucrainean Ghenicesk devine temporar capitala administrativa a regiunii Herson, dupa retragerea armatei ruse din orașul Herson, capitala de facto a regiunii cu același nume din sudul Ucrainei, alipita ilegal de Rusia impreuna cu alte regiuni, la final de septembrie. Ucrainenii iși continua ofensiva. Ieri-noapte au bombardat puternic localitatea Ceaplinka, la est de Herson. Sunt informații ca rușii care au supraviețuit au fugit, scrie presa ucraineana.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.