Prefectul Capitalei a sesizat instanța de judecată în cazul Clotilde Armand și cere anularea dispozițiilor prin care primarul s-a desemnat manager de proiect

Prefectura Municipiului Bucureștii, Toni Greblă, anunță că a sesizat instanța de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziții prin care Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcția de manager de proiect și prin care și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.

În urma exercitării controlului de legalitate efectuat și având în vedere raportul Agenției Naționale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul București, solicitând anularea a cinci dispoziții ale primarului Sectorului 1, Clotilde Armand din lunile mai, iunie, iulie și august acest an, ca fiind nelegale. Este vorba despre dispozițiile de primar cu numerele 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 și 2853/01.08.2022.
Efectele acestor dispoziții sunt suspendate până la soluționarea definitivă a cauzei, mai anunță Prefectură Capitalei.

În context, trebuie amintit faptul că, pe 7 noiembrie,
Agenția Națională de Integritate anunța că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Tot ANI a sesizat și Instituția Prefectului Municipiului București cu privire la nelegalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a celor 4 dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile, atribuții conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reținute aspecte și indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese în materie administrativă și a legislației în materie penală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.