VIDEO: Reguli și mituri în alimentația copiilor, gravidelor și lăuzelor
Articol de Ioana Brusten, 14 noiembrie 2022, 15:28
Civilizația modernă vine cu toate avantajele tehnologiei pe care le cunoaștem dar și cu o serie de riscuri asociate. Faptul că viața este tot mai comodă, comparativ cu cea a strămoșilor noștri- circulăm altfel, ne încălzim altfel, locuim altfel, toată adaptarea noastră la mediul înconjurător este modificată- ne-a făcut să devenim mai leneși, mai sedentari și mai predispuși la tot felul de probleme de sănătate.
Una dintre ele este obezitatea, care la rândul ei, este poarta de intrare pentru alte boli mai grave: diabet, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare etc. Mai grav este că supraponderabilitatea, obezitatea sunt din ce în ce mai des întâlnite în rândul copiilor.
Câtă dreptate există în credința că un copil poate să fie gras, el va crește și se va normaliza situația de la sine? Cum să îi învățăm să mănânce ceea ce trebuie ca să fie sănătoși? Miturile perpetuate din generație în generație despre ceea ce „se face” în diverse momente din viață, pot fi de-a dreptul dăunătoare: mănâncă pentru doi cât ești însărcinată, bea bere ca să ai lapte, să alăptezi copilul, supraalimentează-te ca să lungești perioada de lactație.
Ce spun specialiștii despre toate aceste povești din popor și care este calea corectă de urmat, ce legătură există între felul în care ne simțim, felul în care simțim și cum mâncăm, aflăm de la doamna doctor Elena Țambrea, medic specialist în nutriție pentru adulți și copii. La Intâlniri Capitale, cu Ioana Brușten, pe 98,3 FM si online pe bucurestifm.ro.