Andrei Baciu: Planul de prevenire şi combatere a cancerului – obiective strategice foarte clare

Planul Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului reprezintă un prim pas esenţial în domeniul oncologiei, la care au participat toţi actorii importanţi şi care are obiective strategice foarte clare, asumate şi agreate de către toată lumea, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, la o dezbatere online.

„Tocmai a fost finalizat un prim pas esenţial pentru domeniul oncologiei motiv pentru care racordarea la demersurile europene, trendurile europene este întotdeauna binevenită.  Suntem exact în punctul în care s-a finalizat acest plan important, aş spune eu fără precendent aproape în societatea românească a ultimilor 20 – 30 de ani, Planul Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului. Pe lângă faptul că a fost promulgat de preşedintele Iohannis, mai este un lucru extrem de important. Este poate un prim exemplu în care toţi  actorii importanţi au fost parte a unui demers semnificativ, care a durat o perioadă semnificativă de timp şi care a dus la finalizarea unui plan bine articulat cu obiective strategice foarte clare, asumate şi agreate de către toată lumea”, a spus Baciu.

El a participat la dezbaterea „Politici şi strategii europene şi româneşti în domeniul oncologiei (în contextul preşedinţiei Cehe a Consiliului UE) – Dialoguri & schimb de bune practici” organizată de Revista Politici de Sănătate şi Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

Secretarul de stat a subliniat, totodată, că într-un astfel de demers este esenţială şi continuitatea.

Următorul pas este dezvoltarea normelor aferente acestui plan naţional de prevenire şi combatere a cancerului.

Conform secretarului de stat, finanţarea europeană este esenţială.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.