Călătoriile tratează insomniile ;)

elemental.medium.com

Somnul, subiect important pentru industria turismului. În ultimele luni, mai multe hoteluri au creat spații de dormit care îmbunătățesc somnul. Zedwell este primul hotel londonez centrat pe somn, care dispune de camere dotate cu un sistem inovator de izolare fonică. S-a deschis la începutul anului 2020.

Dr. Rebecca Robbins, cercetător în domeniul somnului și coautor al cărții ,,Sleep for succes”, e de părere că această schimbare a fost așteptată de mult timp, în special în ceea ce privește hotelurile.

Călătoriile sunt asociate deseori cu lacune în programul de somn „cu mesele decadente, prelungirea orelor de culcare, cu atracțiile și cu lucrurile pe care le faci în timp ce călătorești, cu adevărat aproape în detrimentul somnului. Acum, cred că a avut loc pur și simplu o schimbare seismică uriașă în conștientizarea noastră colectivă și în prioritizarea bunăstării”, ne spune aceasta. Dacă în trecut industria hotelieră se concentra înspre cum să anime turiștii, acum se pune accentul pe liniște, confort și un mediu propice pentru relaxare.

Pandemia pare să fi jucat un rol imens în acest sens. Un studiu publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine a constatat că 40% dintre cei peste 2.500 de adulți care au participat, au raportat o reducere a calității somnului de la începutul pandemiei.

Orele puține de somn conduc la anxietate, depresie, dispoziție scăzută, schimbări de dispoziție și oboseală. Cu acestea în minte, Malminder Gill a încheiat un parteneriat cu Cadogan, un hotel Belmond din Londra, pentru a crea un serviciu special destinat oaspeților cu probleme de somn, numit Sleep Concierge. Serviciul include o înregistrare de meditație care induce somnul, un meniu de perne cu opțiuni care se adresează oaspeților care preferă să doarmă pe spate sau pe o parte, opțiunea unei pături cu greutăți, un ceai de culcare dezvoltat special pentru acest serviciu și un parfum pentru perne.

Dr. Robbins explică cauzele multiple pentru care oamenii suferă de o lipsă acută de somn. Astfel, tulburarea de somn netratată, apneea din timpul somnului, sindromul picioarelor neliniștite sau insomnia reprezintă toate probleme care nu se vindecă prin turismul de dormit. Este important, spune ea, ca administratorii de hoteluri și profesioniștii din domeniul medical să colaboreze pentru a putea trata problema de la rădăcină.

Mandarin Oriental, Geneva a făcut un pas mai departe, colaborând cu CENAS, o clinică medicală privată de somn din Elveția, pentru a organiza un program de trei zile care studiază tiparele de somn ale oaspeților pentru a identifica eventualele tulburări de somn. Deși majoritatea unităților și experiențelor axate pe somn tind să se încadreze în sectorul călătoriilor de lux, Dr. Robbins consideră că toate hotelurile și stațiunile ar trebui să facă din acest aspect o prioritate.

Deși acest gen de turism continuă să se dezvolte și să capete din ce în ce mai mult interes din partea oamenilor, încă nu au fost găsite toate metodele inovative care să vindece această lipsă de somn, prin intermediul turismului.

 

 

CNN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.