Cele mai mari premii din istorie la Cupa Mondiala din Qatar! Câștigătoarea turneului va încasa o avere

Fondul de premiere anunțat de FIFA pentru echipele participante este la cel mai înalt nivel din istorie!

Cele 32 de naționale participante la Campionatul Mondial din Qatar care începe pe 20 noiembrie vor împărți suma de 640 de milioane $!
Astfel, campioana acestei editii de Cupa Mondiala va încasa 42 de milioane de dolari din acest fond total fabulos de premiere!

Din cei 640 de milioane de dolari, 440 de milioane $ vor fi împărțite de cele 32 de naționale prezente în Qatar, iar 200 de milioane $ vor fi distribuiți cluburilor care dau jucători la turneul final.

În urmă cu 4 ani, la competiția găzduită de Rusia, campioana Franța a încasat 38 de milioane de dolari iar acum, victoria finală în Campionatul Mondial de fotbal va fi premiată cu 42 demilioane, adica cu 4 millioane $ mai mult in vreme ce ocupanta locului doi va fi recompensată cu 30 de milioane de dolari.

FIFA a anuntat că echipele care dau jucători la naționale vor primi suma de 10.000 $ pe zi pentru fiecare fotbalist trimis la prima reprezentativă, în perioada 10 noimebrie – 18 decembrie!

Statul Qatar a cheltuit pentru organizare șocanta sumă de 220 de miliarde de dolari insă întregul turneu sta sub semnul scandalului mituirii mai multor oficiali ai FIFA de catre șeicii qatarezi!

Astfel, echipele eliminate în faza grupelor vor primi cate 9 milioane de dolari fiecare.

Echipele eliminate în optimile CM Qatar 2022 vor incasa cate 13 milioane de dolari fiecare.

Echipele eliminate în sferturi vor fi premiate cu cate 17 milioane de dolari.

Locul 4 va primi 25 de milioane de dolari in vreme ce locul 3, echipa medaliata cu bronz va fi recompensata cu 27 de milioane de $.

Finalista va incasa 30 de milioane de dolari iar campioana mondială va primi 42 de milioane de dolari pentru castigarea trofeului!

Autor: Bogdan Brătilă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.