Rezidenţiat 2022: 10.330 de candidaţi, înscrişi la concursul de intrare în rezidenţiat

3.636 de absolvenţi vor concura la UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Anul acesta, pentru concursul de admitere în rezidenţiat,  organizat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, în centrul Expoziţional ROMEXPO din Capitală,  s-au înscris 3.636 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie.

La nivel naţional, examenul de rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii se va desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara şi va aduna la start 10.330 de candidaţi care îşi vor disputa şansele pentru ocuparea celor 5.634 de locuri şi 231 de posturi scoase la concurs.

În centrul universitar Bucureşti, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” au susţinut concursul de intrare în rezidenţiat cei mai mulţi candidaţi, peste 35% din totalul candidaţilor înscrişi la nivelul întregii ţări (2.090 pentru domeniul medicină, 798 pentru domeniul medicină dentară şi 748 pentru domeniul farmacie). La nivel naţional, pentru ocuparea celor 4.505 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 5.965 de candidaţi, pentru cele 621 de locuri alocate domeniului medicină dentară, 2.159 candidaţi, în timp ce pentru cele 508 de locuri din domeniul farmacie s-au înscris 2.206 de concurenţi.

Concursul a fost sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Potrivit regulamentului atribuit de către Ministerul Sănătăţii Concursului de intrare în rezidenţiat pe loc şi post în medicină, medicină dentară şi farmacie, fiecare candidat a achitat o taxă în valoare de 500 de lei, valoare similară celei din 2021. Totodată, ocuparea locurilor în cele 70 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu , alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor. Într-un top cinci al numărului de locuri scoase la concurs, pe specialităţi, în domeniul medicină se află: medicina de familie (321 de locuri), anestezie şi terapie intensivă (231 de locuri), medicină internă (207 de locuri), medicina de urgenţă (204 de locuri) şi chirurgie generală (195 de locuri).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.