Luminițele de Crăciun ale Primăriei Capitalei se vor aprinde de pe 1 Decembrie!

Iluminatul festiv de sărbători se va aprinde începând cu 1 Decembrie și va fi unul de austeritate.
Au fost amplasate, anul acesta, numai beculețele care sunt în proprietatea Primăriei Municipiului București. Pentru închirierea altora, nu există bani.

În plus, fiecare dintre cele șase sectoare va avea propriul iluminat festiv de sărbători, a anunțat primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

„(…) De 1 Decembrie, ca deobicei, și o să fie iluminatul nostru, al Primăriei Municipiului București, și o să fie iluminatul fiecăruia dintre sectoare, începând cu 1 Decembrie.
(…) Nu, aceleași pe care le-ați văzut. În afară de cele care se închiriau și pe care nu le mai închiriem, că nu ne permitem, avem câteva pe care le avem noi în proprietate. Cele pe care le-ați văzut anul trecut o să le vedeți și anul acesta. Vorbesc de cele ale Primăriei (… Capitalei n.r.). Sectoarele nu știu să spun.”, a declarat Nicușor Dan.

Iluminat festiv doar în parcuri și doar până la ora 22 sau 23, în Sectorul 6!

Și edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a anunțat un iluminat festiv de austetitate pentru aceste sărbători, tot din cauza costurilor.
Luminițele se vor aprinde numai în parcuri și se vor stinge după ora 22, în timpul săptămânii, și după ora 23, în week-end.

„Pentru a asigura un iluminat festiv la nivelul celui de anul trecut, practic, s-ar fi dublat costurile.
Noi avem mai multe proiecte de eficiență energetică, în Sectorul 6. Suntem foarte atenți și avem investiții care, deja, acuma, dau rezultate. Și m-am gândit că, în contextul în care a crescut foarte mult prețul la energie, ar fi un cost care ar fi cumva inoportun, în acest context. Pentru că este foarte mare.
Și acei bani i-am putea folosi mult mai bine în alte proiecte de investiții. Pentru că avem multe proiecte de investiții, de la școli, parcuri, diferite facilități pentru infrastructură socială, creșe și așa mai departe. Și ar fi mult mai utili acolo.
Dacă prețurile ar reveni la o valoare cât de cât mai normală, evident, acest cost ar fi mult mai ușor de justificat.
În acest context, am vrut să dau un semnal, am vrut și să testez cum gândesc oamenii, dacă ar aproba o astfel de abordare. Și oamenii au fost foarte suportivi. Vom asigura în parcuri, în special iluminat festiv, pentru ca copiii să se bucure.
Și, evident, o să avem și un târg de Crăciun foarte frumos, în Sectorul 6, astfel încât nu ne va ocoli atmosfera sărbătorilor de iarnă.
Ideea este să avem (… iluminat festiv n.r.) doar în parcuri și copiii să se bucure de el”, a declarat pentru București FM Ciprian Ciucu.

Daniel Băluță: Sectorul 4, economie de energie de 35% la iluminatul stradal!

Edilul Daniel Băluță, anunță că, în urma consultărilor cu comunitatea locală, iluminatul festiv va fi prezent pe străzile din Sectorul 4.

Preocuparea pentru economia de energie este prezentă în Sectorul 4 încă de acum trei ani de zile. Astfel, becurile clasice de iluminat public au fost înlocuite cu becuri de tip LED, în proporție de 60%, ceea ce permite realizarea unei economii de 35%, în ceea ce privește iluminatul stradal.

Pentru a face o economie și mai mare, beculețele de sărbători vor fi aprinse numai între 1 Decembrie și 8 ianuarie. Mai mult, ele vor fi stinse, pe timpul nopții, transmite Daniel Băluță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.