Vreme ușor mai caldă la început de decembrie

Arhiva

Vremea va fi mai caldă în minivacanţa de 1 Decembrie, iar temperaturile vor ajunge la 13-14 grade în sud-estul țării şi la 11-12 grade în Capitală, a declarat directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

„Pentru un debut de lună decembrie înseamnă o vreme uşor mai caldă. Sigur că nu excludem să avem şi precipitaţii la nivel local. Vineri vom actualiza informaţiile care să includă prima lună de iarnă (…) putem să ne bucurăm de această minivacanţă, indiferent dacă plouă sau la munte ninge. Până la urmă, vremea ţine cu noi, în sensul că trebuie să luăm şi partea bună a lucrurilor, că a plouat în această perioadă. Vorbeam de un an agricol anterior excesiv de secetos. Încă avem zone în ţară, în partea de sud-a est a ţării, unde seceta pedologică este una extremă”, a afirmat Mateescu. Ea mai spus că, până acum, anul 2022 este în topul celor mai călduroşi cinci ani din istoria măsurătorilor meteorologice din România.

Amintim că bugetarii vor avea 5 zile libere, de miercuri, 30 noiembrie, până în 5 decembrie, după ce Guvernul a decis ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie liberă pentru că pică între zilele de sărbători legale și weekend.

Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este sărbătoare legala și zi nelucrătoare, conform Codului Muncii. La fel, și 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Anul 2022 are 15 zile libere legale, conform Codului Muncii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.