Cum (nu) functioneaza reteaua de termoficare a Bucurestiului

Romania are stocuri suficiente de gaze pentru a depasi fara probleme aceasta iarna, dau asigurari autoritatile. Reprezentantii Ministerului Energiei vorbesc despre stocurile record de gaze din depozite si productia nationala.

În privinta Capitalei, Claudiu Cretu, directorul Termoenergetica, spune ca avariile din reteaua de termoficare au afectat, ieri, in special zona de sud, insa intre timp, acestea au fost rezolvate. Exista si alte avarii punctuale si, ca atare, reteaua functioneaza la 80% din capacitate. Claudiu Crețu:

,,Au fost doua avarii majore, una pe Magistrala 3 Sud, la care s-a lucrat in cursul zilei de ieri, pana seara s-a rezolvat și astazi, mare parte din București a revenit in parametri. Suntem iar la un procent de 80-90%, mai avem niște probleme punctuale și mai avem de rezolvat sectorul 5, unde, la CET Progresul, e nevoie sa se porneasca inca un cazan. Sunt probleme inerente la inceputul sezonului, pentru ca, așa cum am spus, capacitațile sunt vechi, este nevoie de investiții, este nevoie de capacitați noi, flexibile, care sa poata da energia termica rapid.”

Directorul Termoenergetica a mai spus ca pentru anul viitor, exista fonduri europene pentru reabilitarea a 400 din cei 1.000 de kilometri de retea de termoficare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.