Alimentație rațională pentru sănătate, editia 6-a la Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj
Articol de bucurestifm, 25 noiembrie 2022, 16:28
Joi, 8 Decembrie 2022 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj, cea de a 6-a editie a evenimentului Alimentatie Rationala pentru Sanatate.
Evenimentul derulat de Arta Gustului si Colegiul Tehnologic isi propune ca si in editiile anterioare un program de educatie alimentara si gastronomica integrat, bazandu-se pe o colaborare intre scoala, mediul privat si institutii publice.
Programul initiat si derulat de catre Gabriella Pascaru Bisi si Daniela Crisan incepand din anul 2017, promoveaza educatia alimentara, bunele practici, etica profesionala, perfectionarea, cultura gastronomica, noutati, mentorat si concepte noi ce tin de lumea gastronomiei din care elevii de astazi vor face parte, in viitorul apropiat.
Programul se bazeaza pe parteneriate solide de durata cu cele mai importante companii din HoReCa, companii implicate in actiuni CSR care au inteles importanta acestor evenimente pentru elevi si institutii publice.
Dupa trei ani in care evenimentul nu a putut fi derulat, organizatorii vin cu schimbari radicale, iar elevii participanti vor avea parte de surprize, evenimentul desfasurandu-se in trei paneluri. Va fi o zi plina de informatie, workshop-uri oferite de catre parteneri si desigur, invitati speciali pe masura. Elevii vor afla astfel, noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie ca intr-un reality show, iar la finalul evenimentului, cei mai buni vor fi premiati.
Unul dintre scopurile proiectului, este implicarea unui numar cat mai mare de elevi si cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta.
Obiectivele proiectului:
- Dezvoltarea cunostintelor in ceea ce priveste alimentatia rationala;
- Imbogatirea cunostintelor din lumea gastronomiei incepand de la tehnici pana la platting;
- Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare echilibrate.
Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul liceal de specialitate, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.
Invitati speciali:
- Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood Group
- Pastry Chef Gabriela Pascaru – Corporate Pastry Chef Dr. Oetker Professional
- Denisa Dumitru – Leida Impex
- Gabriel Gorgan – Trainer Horeca Culinary School
Pe toata durata evenimentului, atmosfera va fi intretinuta de DJ Marcous.
Bucuresti FM este partener media al evenimentului.
In viitor:
Incepand cu luna ianuarie a anului 2023, atat colegiul cat si programul se infratesc cu IANAS Istituto Professionale di Stato din Tortoli, Italia, creaindu-se astfel noi oportunitati de care vor beneficia elevii si profesorii celor doua licee. Prin aceasta infratire se vor crea programe de educatie gastronomica, schimburi de experiente gastronomice si culturale, programe Erasmus atat in Romania cat si in Italia.