Familiile ce aşteaptă locuinţele sociale în Prelungirea Ghencea ar putea primi temporar locuinţe din vacanţe succesorale

Sursa foto: Primaria sectorului 6

Familiile care aşteaptă locuinţe sociale în blocul din bd. Prelungirea Ghencea nr. 322-326 ar putea ocupa temporar locuinţe provenite din vacanţe succesorale, a anunţat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Precizările au fost făcute în cadrul şedinţei Consiliului General al Capitalei. În ultimele şedinţe CGMB, reprezentanţi ai celor 114 familii care aşteaptă locuinţe sociale în Prelungirea Ghencea au solicitat în mod repetat urgentarea lucrărilor sau alocarea unor locuinţe de necesitate provenite din vacanţe succesorale.

„Vreau să anunţ în premieră că în urma şedinţei de data trecută, în care (a luat cuvântul, n.r.) un cetăţean care a primit repartiţie în blocul din Prelungirea Ghencea, am luat decizia să creăm cadrul legal ca vacanţele succesorale să poată să fie atribuite temporar, până la finalizarea imobilului, celor care au primit repartiţie în blocul din Prelungirea Ghencea. Proiectul de hotărâre este finalizat, va fi depus săptămâna viitoare la DATJ şi secretarul general, astfel încât în luna decembrie să putem să facem o faptă bună pentru cetăţenii care au primit repartiţie şi nu s-au calificat pe acea hotărâre de consiliu pentru a primi bani pentru închiriere”, a spus el.

Directorul executiv al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Răzvan Munteanu, a declarat că în prezent AMCCRS are în administrare 27 de locuinţe provenite din vacanţe succesorale. Acestea vor fi transmise AFI, după ce vor fi reparate şi salubrizate.

În luna iunie, CGMB a aprobat o hotărâre conform căreia familiile cărora li s-au promis locuinţe sociale în blocul din bd. Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat deocamdată, vor beneficia de un sprijin financiar cu valori cuprinse între 1.250 – 1.750 de lei. Banii sunt destinaţi pentru plata chiriei într-o unitate locativă similară cu cea pentru care au primit repartiţie. Până în urmă cu două săptămâni, aproximativ 30 de familii reuşiseră să acceseze acest sprijin financiar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.