Ministerul Agriculturii organizează Târgul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”

În acest weekend puteți găsi produse tradiționale pregătite ca la stână, la târgul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.

Evenimentul are loc în curtea Ministerului Agriculturii și este organizat împreună cu Asociația Crescătorilor de Ovine „Păstorul Crișana” Arad, cu sprijinul altor forme asociative ale crescătorilor de ovine din România.

La eveniment participă fermieri din județele Alba, Arad, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Olt, Sibiu, Vâlcea.

Veți găsi produse pregătite după rețete tradiționale: caș proaspăt, urdă, telemea de oaie proaspătă sau maturată, brânză de burduf în membrană naturală, cașcaval, lapte bătut, smântână, telemea de capră sau pastramă de oaie proaspătă sau afumată, mezeluri, mici și tocan de oaie.

Alte produse tradiționale pregătite ca la stână, chiar în curtea Ministerului Agriculturii: bulz, pastramă, mici pe grătar, iar muzica populară nu va lipsi de la târg.

Atracția evenimentului va fi un ceaun, unde va fi preparat tocanul, mâncarea de bază a ciobanilor.

Bunătățile pot fi asezonate cu sortimente de vinuri, tărie sau suc.

Pe lângă produsele din lapte și carne, bucureștenii pot găsi și legume și fructe, produse de patiserie, gemuri, dulcețuri, conserve, fructe uscate, mere, legume și verdețuri.

Cei interesați își pot cumpăra de la târg și articole de îmbrăcăminte.

Atmosfera și voia bună vor fi întreținute de Ansamblul Nedeia, de solistul Robert Târnăveanu și de grupul de chitariști „Zâmbete și acorduri” din comuna Sadu, județul Sibiu.

Târgul va fi deschis în acest weekend, între orele 09:00 – 19:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.