Rămâne de Văzut – Premierele weekendului în cinematografe

Premierele se văd pe marele ecran. Steven Spielberg ne aduce o nouă poveste în cinematografe. Și nu orice fel de poveste, ci una specială: ”Fabelmans: Povestea unei vieți aparte”, cu Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano, Gabriel LaBelle, Julia Butters.

”The Fabelmans” este un film semi-autobiografic care prezintă anii copilăriei petrecuți de Spielberg în Arizona în perioada de după război.

Un alt scenariu, o altă poveste adevărată, descoperim în pelicula ”She Said”.

Drama este regizată de Maria Schrader, îi aduce în rolurile principale pe Samantha Morton, Carey Mulligan și Zoe Kazan, și ne vorbește despre curajul de a lua atitudine, de a spune adevărul. Așa a luat naștere și s-a propulsat miscarea globala #MeToo.

Carey Mulligan, nominalizată de două ori la Oscar, și Zoe Kazan, nominalizată la Emmy, interpretează rolul reporterilor Megan Twohey și Jodi Kantor de la New York Times, care au publicat împreună una dintre cele mai importante povești ale unei generații – o poveste care a spulberat zeci de ani de tăcere în jurul subiectului agresiunii sexuale la Hollywood și a determinat o schimbare în cultura americană.

„Asta spune ea” detaliază călătoria reporterilor și a editorilor angajați în căutarea adevărului și evidențiază curajul supraviețuitoarelor și al martorilor care au ales să iasă în față pentru a împiedica un prădător în serie să mai facă rău. Împreună, angajamentul și tăria lor de caracter au contribuit la propulsarea mișcării #MeToo.

În esență, „She Said” este o poveste adevărată și inspirată despre oameni, femei, mame, care au adunat curajul de a vorbi și de a căuta dreptate, nu doar pentru ele, ci și pentru cei din viitor, atât în Statele Unite, cât și în toată lumea.

În cinematografe vin și ”Oameni de treabă”, premiera românească regizată de Paul Negoescu. Este o comedie în care ne întâlnim cu actorii Anghel Damian, Iulian Postelnicu, Crina Semciuc si Vasile Muraru.

Ilie este polițist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupția e un mod de viață. În urma unei serii de evenimente violente la care asistă, bărbatul este nevoit să ia decizii importante la muncă și în viața personală.

Oameni de treabă este un film despre un om deconectat de realitate, care trăiește într-o lume ideală, construită de el. Cred că fiecare dintre noi ne-am regăsit la un moment dat într-o situație similară, însă, în cazul „eroului” nostru, contactul cu realitatea vine abrupt, violent și, uneori, chiar comic”, spune regizorul Paul Negoescu.

Jake Gyllenhaal și Alan Tudyk fac echipa în animația ”Strange World”. Este un film pentru toată familia, o producție de anul acesta, în regia lui Don Hall.

Aceasta este povestea legendarilor Clades, o familie de exploratori ale căror neînțelegeri, deși amuzante, riscă să le distrugă cea mai recentă și importantă misiune.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.