Tichete anticriză, în funcție de venitul pe membru de familie, pentru cetățenii Sectorului 1!

Clotilde Armand susține acordarea de tichete anticriză, nediferențiat, de câte 1.000 de lei pentru fiecare cetățean!

Proiectul așa-numitelor tichete anticriză promovat de către edilul Sectorului 1 Clotilde Armand a fost amendat și aprobat, astăzi, de către Consiliul Local din Banu Manta.

Potrivit proiectului promovat de către Executivul din Banu Manta, fiecare cetățean al Sectorului 1 care a împlinit vârsta de 18 ani, ar fi urmat să primească așa-numite tichete anticriză, în valoare de 1.000 de lei, indiferent de veniturile sale și ale familiei.

„Astăzi, avem pe ordinea de zi un proiect important. Este vorbe de proiectul de tichete anticriză. Am văzut, astăzi, că PSD – PNL oficial și-au dat mâna public. În sfârșit, se vede exact cum stau lucrurile. Este important, însă, astăzi, să ne gândim la cetățenii Sectorului 1, care vor avea și au deja o iarnă foarte dificilă și care au nevoie de aceste tichete anticriză. Vreau să insist asupra faptului că nu putem să-i lăsăm în frig pe bucureșteni, care au nevoie de acest ajutor, de acest sprijin, pentru a putea să facă față facturilor, să ăăă scadă aceste factur”, a declarat Clotilde Armand în fața Consiliului Local al Sectorului 1.

Tichetele anticriză s-ar fi aplicat iarna viitoare!

Consilierul local Cristian Tudose a subliniat că, potrivit proiectului promovat de către Executivul Primăriei Sectorului 1, așa-numitele tichete anticriză ar urma să fie acordate, de fapt, în sezonul rece 2023.

„(…) În Referatul de aprobare al primarului cu numărul D 1957 din 14.11.2022, se menționează, în mod clar, că timpul de înscriere este de șase luni de zile de la intrarea în vigoare, după votul Consiliului. Iar aplicabilitatea și, respectiv, utilizarea acestor tichete se va face până la 15 noiembrie 2023. Deci, nimic pentru această iarnă. Una dintre ipocriziile cu care doamna primar ne-a obișnuit”, a declarat Cristian Tudose în plenul Consiliului Local al Sectorului 1.

Măsuri de sprijin în funcție de venitul pe membru de familie!

În cadrul ședinței de astăzi, proiectul primarului Clotilde Armand a fost amendat, prin votul consilierilor locali PSD și PNL, în sensul acordării diferențiate, în funcție de venitul pe membru de familie, a sprijinului pentru eficientizare energetică.
Tot prin amendamentele consilierilor locali din Banu Manta, măsurile de sprijin se vor aplica în această iarnă, nu în cea viitoare.

Astfel, pentru gospodăriile în care venitul pe membru de familie nu depășește salariul minim net pe economie, se va acorda un sprijin de 3.000 de lei, pe gospodărie.

Dacă venitul pe membru de familie se încadrează între salariul mediu net pe economie și salariul mediu net pe economie, vor fi acordate stimulente în valoare de 2.000 de lei pe gospodărie.

În cazul în care venitul pe membru de familie depășește salariul mediu net pe economie, se va acorda un stimulent în valoare de 1.000 de lei pe gospodărie.

Banii vor putea fi folosiți la plata facturilor la încălzire, pentru achiziționarea de echipamente eficiente din punct de vedere energetic, pentru achiziția de produse și servicii, în vederea creșterii performanței energetice a clădirilor, a mai spus Daniela Popa.

Măsurile vor fi aplicate prin decontare directă integrală către cetățenii Sectorului 1, în baza cererii de decontare, însoțită de documentele doveditoare, până la finele lunii aprilie a anului viitor.

Conform hotărârii adoptate, astăzi, primarul, consilierii locali și persoanele cu funcții de conducere din cadrul Primăriei Sectorului 1 și din cadrul instituțiilor subordonate nu vor avea acces la măsurile de sprijin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.