Qatar 2022: Surpriza in Grupa A! Alaturi de favorita Olanda, Senegal reuseste calificarea

Asteptand meciurile Angliei si al americanilor cu iranienii, ziua a fost deschisa la Cupa Mondiala din Qatar de catre jocurile care au incheiat Grupa A.

Favorita Ecuador intalnea talentata dar nestatornica echipa din Senegal, meciul direct dintre cele doua fiind decisiv pentru ocuparea celui de-al doilea loc de calificare in etapa urmatoare a Cupei Mondiale.
Scenariul teoretic insa nu a influentat in niciun fel desfasurarea partidei, ecuadorienii reusind doar sa mentina posesia peste 60% din joc, in rest Senegal, campioana Africii, dominand copios jocul.
De la ocazii periculoase pe care si le-au creat la numarul suturilor pe sau spre poarta adversa la cel al cornerelor sau al atacurilor cu adevarat periculoase, Senegal a fost echipa mai ofensiva, care a si reusit sa si concretizeze jocul incisiv.
Astfel, au deschis scorul prin Sarr (min 44) si au dovedit tarie de caracter dupa ce au fost egalati de Caicedo (min 67) si au restabilit diferenta doar trei minute mai tarziu, Koulibaly marcand decisiv in minutul 70.
Trei puncte si o calificare obtinute pe merit!

In celalalt joc al grupei, Olanda si-a respectat blazonul si a trecut fara probleme de gazdele din Qatar.
Batavii au dominat destul de clar jocul fara sa fie nevoiti sa se intrebuinteze prea mult.
Pentru portocala mecanica au punctat Gakpo (min 26) si de Jong (min 49), reusita cu numarul 3, a lui Berghuis (min 68) fiind anulata de VAR pentru hent.
Olanda castiga Grupa A fara sa apese prea mult acceleratia si ramane intrebarea…Olanda n-a vrut sau n-a reusit pana acum sa arate mai mult fotbal?
Vom vedea in fazele eliminatorii.

Rezumatul etapei finale a Grupei A:
Ecuador – Senegal 1-2
Olanda – Qatar 2-0

Clasament Grupa A
1. Olanda 7 puncte 5:1 golaveraj
2. Senegal 6 puncte 5:4 golaveraj
3. Ecuador 4 puncte 4:3 golaveraj
4. Qatar 0 puncte 1:7 golaveraj

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.