Târgul Piața Țărănească -Sărbătorește românește” la MNTR

Târgul Piața Țărănească – Sărbătorește românește, organizat de Asociația Urban Events, va avea loc în perioada 1-4 decembrie, între orele 10.00 – 18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Îmbrăcați în straie de sărbătoare, producători, meșteri, artizani și colecționari din toate colțurile țării vă așteaptă la o altfel de sărbătoare a Unirii, o sărbătoare a portului, gastronomiei și a meșteșugurilor din provinciile României.
Puteți degusta și târgui: telemea, urda, cas afumat, pastramă, cârnați și mușchiuleț afumat, colaci și tot felul de cofeturi, miere, dulcețuri și zacuști, siropuri, suc de mere si țuica, cozonac și turtă dulce, fructe și legume, precum și alte delicii din toate zonele țării.

Grătarele vor fi încinse și ceaunele sfârâi cu bunătăți pregătite la fața locului, după rețete țărănești, de pe plaiuri dâmbovițene.

Meșteri populari și artizani din toate zonele tării, meșteresc la fața locului și expun diverse obiecte: ceramică, vitralii, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, căuce si ibrice de alamă, ii și marame, scoarțe și cergi, icoane și pristolnice, bijuterii hand made, obiecte realizate din lâna și croșetate, jucării și decorațiuni de Crăciun , casete și cutii, broșe și vestimentație, toate realizate de mană, cu pricepere, numai bune de dăruiti de Sfântul Ierarh Nicolae copiilor cuminți, mai mari sau mai mici.

În curtea interioară veți putea face o întoarcere în timp, printre obiectele de antichităși (cufere, mobilier, tablouri, bijuteri, cărti, cărti postale, pristolnice, ceramică, lăzi de zestre, patefoane, etc).

Intrarea este liberă iar accesul se va face prin Strada Monetăriei, Șoseaua Kiseleff pe Aleea Samurcaș și prin Bulevardul Ion Mihalache.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.