VIDEO – Andrei Ungureanu, scriitor: ”E mai degrabă vorba de un antierou”

Campania București FM, ”9 scriitori din 9-a generație”, continuă. Azi, Andrei Ungureanu este invitatul lui Alex și Andreea, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București FM, via Zoom.

”Pasiunea pentru scris s-a născut din pasiune pentru citit. Din copilărie îmi petreceam foarte mult tp citind. Apoi, mai ales la facultate, cărțile erau și o încercare de a găsi răspunsul la anumite întrebări. Și, cumva, toată bogăția literară pentru mine a fost o mare bucurie. De scris m-am apucat doar anul trecut, într-un context mai dificil. Dacă nu se întâmpla să rămân cu anumite probleme pe cap, nu știu dacă mă apucam să scriu”, spune Andrei Ungureanu.

Dacă vrei să afli cum s-a apucat de scris, ce l-a determinat, cum își prezintă romanul, vezi VIDEO.

”Am avut un noroc incredibil prin faptul că nu am legătură cu lumea literară românească. A fost ceva cu totul improvizat și am fost surprins să văd că primul meu volum a fost un succes. Asta mi-a dat încredera să continuu să scriu. Legat de romanul ”Nașterea eroului”, pot să vă spun că titlul poate fi cumva înșelător. E mai degrabă vorba de un antierou. Cei care vor citi cartea sunt liberi să își tragă propriile concluzii. Este inspirat, într-o oarecare măsură, din perioada petrecută de mine în Franța. Nu e povestea mea, deși sunt lucruri inspirate din viața mea. Sunt crâmpeie de viață, adunate. Lucrez la un al doilea roman. Pot spune acum că acțiunea se petrece în România, în perioada contemporană. Încerc să merg mai mult și pe elementele fantastice sau cu un oarecare realism magic”, explică autorul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.