VIDEO: Bianca Partenie ne-a spus in matinalul BucurestiFM totul despre Mos Craciun!

Întâlnirea de la 9:30, în cadrul proiectului semnat București Fm „9 scriitori din 9-a generație”, a adus-o alături de Alex și Andreea, în „Buna dimineata, București!”, pe scriitoarea Bianca Partenie. O ediție cu povești pentru copiii curioși, fie ei mici sau mari și o poveste: „Tot ce nu știai despre Moș Crăciun”, scrisă de invitata de azi, pentru copii și nu numai.

Este o carte pentru copii inițial, dar cred că ar prinde bine oricărui adult din două puncte de vedere, unul dacă vrea să reintre în spiritul sărbătorilor, cel pe care îl simțim când suntem copii și la un moment dat se estompează și, al doilea, dacă vor să dea niște răspunsuri interesante celor mici, pentru că în perioada asta, cine are copii mici știe că vin cu o tonă de întrebări și, la un moment dat, nu prea mai știm ce să le spunem. Cartea asta vine cu răspunsuri foarte bine puse la punct și cu argumente și cu tot ce este necesar.”, a precizat Bianca Partenie.

Este o carte cu 30 de pagini, care se citește ușor deși, dacă este citită unui copil, timpul de lectură va crește proporțional cu numărul de întrebări pe care el le va pune.

Lumea copiilor va fi întotdeauna diferită de cea a adulților. În ea vom găsi mereu curiozitatea , dorința de a explora lumi noi, capacitatea de a ne depăși fricile pentru a descoperi comori. Lumea lui Timothy, personajul cărții „Tot ce nu știai despre Moș Crăciun”, este lumea copilului aflat în pragul trecerii dinspre copilăria mică spre cea de școlar, unde Moș Crăciun pare a fi o invenție a adulților și întrebările despre el se înmulțesc în fiecare clipă.

Cum se strecoară Moș Crăciun în casele oamenilor?

Cum de găsește de fiecare dată în sacul lui exact cadourile potrivite?

Hai să afli „Tot ce nu știai despre Moș Crăciun”, din carte. Aici poți să descoperi misterul acestei povești care a rămas la stadiul de legendă de foarte mulți ani și hai să vedem ce se întâmplă în noaptea aceea magică, „Cum de Moș Crăciun ajunge la toți copiii într-o singură noapte?”, ”Cum de zboară?”, sunt o grămadă de întrebări și aici avem răspunsurile.”, ne-a invitat autoarea cărții.

Mesajul cărții „ Tot ce nu știai despre Moș Crăciun” este, în final, unul menit să ne aducă aproape de înțelesul sărbătorii Crăciunului. Un mesaj care se află dincolo de cadouri și care îmbogățește spiritul. Un mesaj care ne aduce aproape, în familie.

Ce este important de reținut, pe lângă amalgamul așa haios, în care personajul nostru principal, Timothy , află câte ceva despre Moș Crăciun, e mesajul cărții, care ne duce spre adevăratele valori ale sărbătorilor, ale familiei. Și este important, atât pentru un copil sau pentru un adult, să rețină din toată perioada asta, că nu este vorba doar despre cadouri sau doar despre a-l prinde pe Moș Crăciun, este ceva mai mult.”, a mai spus Bianca Partenie.

9 zile și 9 cărți. „9 scriitori din 9-a generație”. Aceasta este provocarea @Bucurestifm și campania care îți aduce aproape, la 9:30, în „Bună dimineața, București”, o carte și pe scriitorul ei. Timp de 9 dimineți, Alex și Andreea te așteaptă la o cafea cu aromă de poveste.

Autor: Monica Liche

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.