Qatar 2022: Australia reuseste surpriza si se califica alaturi de Franta!

Ziua a fost deschisa la Cupa Mondiala din Qatar de catre jocurile care au incheiat Grupa D, Australia-Danemarca si Tunisia-Franta.

Danezii plecau drept mari favoriti in partida cu formatia de la Antipozi, valoarea echipei europene vazandu-se in cifrele superioare legate de posesie, de ocaziile de gol, de suturile trase pe si spre poarta si pana si la cornere.
Insa fotbalul se joaca pe goluri, iar australienii au fost mai eficienti, ei reusind sa puncteze decisiv in minutul 60 prin Leckie.
Trei puncte si o calificare la care nu se astepta nimeni pentru Australia si o evolutie total dezamagitoare a danezilor la acest turneu final…

In celalalt joc al grupei, dupa cum anuntam in avancronica partidei, Franta si-a menajat o parte dintre titulari pentru a ii folosi in optimile Cupei Mondiale si acest lucru s-a vazut in teren.
Tunisienii si-au jucat sansele de calificare pana la final, ei reusind sa inscrie in minutul 58 prin Khazri pe fondul unui joc letargic al „cocosilor” galici.
Dupa ce s-au vazut condusi pe tabela, francezii au introdus in teren o parte dintre jucatorii de baza (Mbappe, Rabiot, Griezmann, Dembele ori Saliba) insa forcingul din final nu a adus decat un gol al lui Griezmann anulat de VAR pentru ofside.
Victoria nu i-a ajutat insa pe tunisieni, victoria Australiei din cealalta partida trimitandu-i acasa chiar si cu aceste 3 puncte castigate in fata campioanei mondiale.

Rezumatul etapei finale a Grupei D:
Australia-Danemarca 1-0
Tunisia-Franta 1-0

Clasament Grupa D
1. Franta 6 puncte 6:3 golaveraj
2. Australia 6 puncte 3:4 golaveraj
3. Tunisia 4 puncte 1:1 golaveraj
4. Danemarca 1 puncte 1:3 golaveraj

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.