Qatar 2022: Inca un nume mare eliminat de la Cupa Mondiala!

Ziua a fost inchisa la Cupa Mondiala din Qatar de catre jocurile care au incheiat Grupa E, Costa Rica – Germania si Japonia – Spania.

Doua partide interesante si doua surprize, insa nu cum v-ati gandi…
Ironic, dar echipa favorita care a pierdut meciul s-a calificat in vreme ce favorita care a castigatt intalnirea din aceasta seara a ratat accederea in fazele eliminatorii!

Haideti sa lamurim situatia…
Germania si Costa Rica s-au intalnit in ultima sansa a nemtilor de a evita o rusine istorica, aceea a ratarii calificarii mai departe din faza grupelor.
Tocmai de aceea Germania a inceput meciul foarte tare si a deschis scorul inca din minutul 10 prin Gnabry insa apoi nu a reusit desprinderea pana la pauza.
Dimpotriva, Tejeda a egalat pentru costaricani in minutul 58 si, ca sa fie „meniul” complet, nemtii si-au inscris si un autogol prin Neuer in minutul 70.
Germania nu a renuntat insa si a egalat imediat (min 73) si apoi s-a desprins la 4 la 2 prin Havertz (min 85) si Fullkrug (min 89).
Victorie asadar pentru Germania insa…

Insa in celalalt meci al grupei Japonia a reusit surpriza si a invins Spania cu 2 la 1 desi ibericii au dominat partida la toate capitolele.
Desi Morata a deschis scorul pentru Spania in minutul 11, japonezii au reusit sa puncteze de doua ori prin Doan (min 48) si Tanaka (min 51).
Spania pierde insa golaverajul, obtinut mai ales in victoria cu 7 la 0 din prima partida ii duce pe iberici in optimi, alaturi de catigatoarea surpriza a grupei, Japonia.

Rezumatul etapei finale a Grupei E:
Costa Rica – Germania 2-4
Japonia – Spania 2-1

Clasament Grupa E
1. Japonia 6 puncte 4-3 golaveraj
2. Spania 4 puncte 9:3 golaveraj
3. Germania 4 puncte 6:5 golaveraj
4. Costa Rica 3 puncte 3:11 golaveraj

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.