Qatar 2022: Argentina si Olanda deschid faza optimilor Cupei Mondiale

Faza optimilor de finala ale Campionatului Mondial Qatar 2022 debuteaza astazi, aceasta fiind prima etapa eliminatorie a acestei Cupe Mondiale.

In fiecare zi a fazei optimilor sunt programate cate doua partide, de la ora 17:00 respectiv 21:00.

Ziua incepe la ora 17:00, cu partida dintre Olanda si Statele Unite ale Americii.
Batavii sunt usor favoriti in disputa de astazi, atacantul Cody Gakpo fiind cel mai in forma jucator al europenilor, el reusind performanta sa inscrie in toate cele 3 partide din faza grupelor.
Olanda a aratat ca a invatat lectia apararii, echipa condusa de van Gaal incasand un singur gol si marcand de 5 ori in cele trei meciuri din Qatar de pana acum, stilul efervescent ofensiv care ii caracteriza fiind inlocuit cu unul mai degraba eficient.
Adversarii de astazi, reprezentativa Statelor Unite ale Americii, este in acest moment genul de echipa care prefera stilul italienesc de joc, apararea si temporizarea fiind ideea de baza.
Cu un bilant de doua goluri marcate si doar unul primit cu care au obtinut nu mai putin de 5 puncte in faza grupelor, americanii vor fi o nuca tare in disputa de astazi, tactica lor fiind probabil aceea de aparare atenta si absorbtie a atacurilor olandeze, cu incercare de inchidere a jocului in zona mediana a terenului si cu speranta unor contraatacuri in urma carora sa reuseasca eventual sa puncteze.
Ca predictie, Olanda ramane favorita datorita diferentei de valoare a jucatorilor si a capacitatii ridicate de joc ofensiv.

Cea de-a doua partida a zilei este cea dintre Argentina si Australia.
Dupa dezastrul din prima etapa a grupelor, atunci cand au fost invinsi de sauditi, argenntinienii condusi de Messi si-au revenit si si-au castigat grupa cu doua victorii si dau sperante suporterilor ca vor reusi sa redevina echipa cotata printre favoritele la titlul mondial.
Australia, pe de alta parte, este surpriza acestei Cupe Mondiale, „cangurii” reusind sa se califice alaturi de Franta (la egalitate de puncte cu „cocosii galici”) dintr-o grupa in care au invins si ca atare eliminat Danemarca si Tunisia.
Vazuti de catre specialisti drept victima sigura, australienii au etalat un joc pragmatic, ei reusind cele doua victorii cu acelasi scor, 1 la 0, demonstrand ca sunt capabili sa se apere eficient si sa loveasca decisiv pe contraatac.
Probabil ca si intalnirea din aceasta seara va urma acelasi scenariu, cu sud-americanii avand posesia si incercand permanent sa puncteze in vreme ce nationala Australiei se va inchide si se va apara pe doua linii in asteptarea sansei de a fructifica orice sansa de contra.
Argentina lui Messi ramane totusi favorita clara pentru victorie si accederea in sferturile competitiei.

Rezumatul zilei:

17:00 Olanda – SUA
21:00 Argentina – Australia

Toate partidele sunt transmise in direct de catre TVR.

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.