Qatar 2022: Coreea de Sud reuseste surpriza si se califica alaturi de Portugalia! uruguayul lui Suarez este OUT!

Ziua a fost deschisa la Cupa Mondiala din Qatar de catre jocurile care au incheiat Grupa H, Coreea de Sud – Portugalia si Ghana – Uruguay.

In prima partida a zilei Coreea de Sud a demonstrat tarie de caracter si nu numai ca a invins Portugalia lui Cristiano Ronaldo, dar a reusit acest lucru revenind dupa ce lusitanii au reusit sa deschida scorul repede, prin Horta in minutul 5.
Coreenii au preluat incetul cu incetul fraiele jocului si au egalat prin Kim Young-Gwon in minutul 27 dupa care au dat lovitura cu adevarat in prelungirile partidei, Hwang Hee-Chan punctand decisiv pentru calificare in minutul 91!
Coreea de Sud reuseste asadar nu numai sa invinga o echipa a Portugaliei care, este adevarat, era deja calificata, ci sa obtina pe merit si calificarea in optimile Cupei Mondiale!

Cea de-a doua partida din etapa a treia a grupei H a opus Ghana si Uruguay, doua echipe cu stil de joc cum nu se poate mai indepartat.
Astfel, africanii au jucat impetuos si usor naiv si astazi, in conditiile in care Uruguay a practicat din nou un joc pragmatic.
S-a vazut asta in minutul 21 cand Ayew a ratat un penalty prin care putea deschide scorul…
Au reusit asta uruguayenii, dupa doar 5 minute, de Arrascaeta punctand in minutul 26 si reusind dubla in minutul 32.
Meciul a fost apoi frumos insa fara sa se mai inscrie, uruguayenii fiind calificati pana la golul decisiv reusit de coreeni in prelungirile meciului cu Portugalia.

Rezumatul etapei finale a Grupei H:
Coreea de Sud – Portugalia 2-1
Ghana – Uruguay 0-2

Clasament Grupa H
1. Portugalia 6 puncte 6:4 golaveraj
2. Coreea de Sud 4 puncte 4:4 golaveraj
3. Uruguay 4 puncte 2:2 golaveraj
4. Ghana 3 puncte 5:7 golaveraj

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.