Mureş: Laborator de Radioterapie în valoare de peste 18 milioane lei, inaugurat la Spitalul Judeţean

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a inaugurat la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, noul laborator de radioterapie, în valoare totală de peste 18 milioane lei, în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – îmbunătăţirea Eficienţei Sistemului Sanitar, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Ministrul Sănătăţii a arătat că acesta este un semnal extrem de puternic, pentru că deja  România are o medie a acestor echipamente de circa 3,5 la 1 milion de locuitori şi se apropie de media europeană.

Rafila a remarcat faptul că la reuşita construirii noului laborator de radioterapie de la Târgu Mureş a contribuit parteneriatul între Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Mureş şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan, a precizat că în luna decembrie 2017 a fost realizat Studiul de fezabilitate pentru construcţia noului buncăr de radioterapie, în 2019 au fost finalizate lucrările, în valoare de circa 6 milioane de lei, dintre care peste 1,2 milioane lei au fost alocate de Consiliul Judeţean Mureş şi 4,5 milioane de lei de către Ministerul Sănătăţii.

Aparatura din cadrul laboratorului de radioterapie a costat 12 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.