VIDEO: Eveline Păuna, scriitoare – „Imaginația e suprema formă de libertate”!

Campania „9 scriitori din 9-a generație” continuă, iar azi, în matinalul „Bună dimineața, București” – pe 98.3 și live pe Facebook-ul București FM – invitata lui Alex și a Andreei a fost scriitoarea Eveline Păuna, cu a sa carte „Muzeul vârstelor”.

„Cred că generațiile nu sunt validate de buletine, ci de felul în care se simt. Poate azi mă simt din noua generație, mâine scriitor cu experiență. Cred că scrisul a fost al doilea job pe care mi l-am dorit. M-am gândit ce profesie mi-ar da mie opțiuni nelimitate. Am început să scriu serios după cărțile care au presupus culegeri de interviuri”, explică Eveline Păuna.

Dacă vrei să afli cine i-a stârnit dragostea pentru scris, ce cadou literar și-a făcut la 30 de ani, cum își descrie cartea, ce spune despre coperta cărții, vezi VIDEO.

„Muzeul vârstelor cred că este exercițiul suprem al condeiului meu. Vorbim de un bărbat cu anxietate funcțională. E un subiect interesant, cumva. Lumea din carte e la granița cu fantasticul. Mi-am dorit un personaj bărbat, că am vrut să nu mai fie foarte mult din mine într-un personaj feminin. Cumva, după perioada aceasta, în care societățile de pretutindeni s-au confruntat cu anxietăți, am cules din întâlnirile din viața mea anxietăți și le-am pus în carte. Oamenii cu anxietate funcțională sunt printre noi.

Cartea vorbește foarte mult despre ce înseamnă bucuriile imaginate și cele trăite în realitate și dacă intensitatea lor e diferită. Imaginația e suprema formă de libertate. Am știut pașii importanți ai poveștii, însă îmi place să mă las purtată în exercițiul imaginației. De aceea, inclusiv la partea de corectură sunt atipică și nu prea vreau să schimb lucruri la cartea mea”, punctează scriitoarea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.