Încă un kilometru de rețea primară de termoficare!

Conform primarului general al Capitalei Nicușor Dan, din cei 30-35 de kilometri de rețea primară de termoficare promiși pentru acest an, vor fi înlocuiți, până la sfârșitul anului, 25-27 de kilometri.

Declarația a survenit pe șantierul magistralei de termoficare Grozăvești, unde edilul șef a fost în vizită cu prilejul probelor de presiune la un kilometru de rețea primară de termoficare.

Magistrala Grozăvești are un traseu de 11 kilometri, dintre care 7 kilometri de conducte mari și 4 kilometri de racorduri. Din cei 11 kilometri, până astăzi, fuseseră schimbați numai 2,5 kilometri, a declarat Nicușor Dan.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Primarul general al Capitalei spune că această „bucată de rețea” ar fi importantă deoarece alimentează 66 de blocuri din zona Piața Lahovari – Calea Dorobanților și pentru că ar permite ca zona de nord a orașului să primească agent termic și de le CET Grozăvești, nu doar de la CET Sud.

Nordul Capitalei tot în frig, tot fără apă caldă?

Pe de altă parte, edilul șef nu pare să aibă cunoștință de faptul că CET Grivița, singura capacitate de producție a energiei termice de pe partea de nord a orașului, funcționează la cote de avarie, din cauză că nu și-a plătit facturile către furnizorul de gaze naturale.

Nicușor Dan spune că, după realizarea împrumutului de 500 de milioane de către Primăria Municipiului București, Termoenergetica își va plăti toți furnizorii – printre care se află și CET Grivița, și situația se va calma.

CET Grivița a ajuns în această situație economico-financiară disperată, cu toate că încă din luna aprilie a solicitat bani de la Primăria Sectorului 1 pentru acoperirea diferenței dintre prețul gazelor naturale și prețul de producție reglementat de către ANRE.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.