PrimoHUB: Un nou centru de joacă, învățare și parenting în București!

Primăria București, prin Direcția Generală de Asistență Socială și a Municipiului București (DGASMB), Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională și UNICEF au deschis, în Capitală, un nou centru de joacă, învățare și parenting – PrimoHUB.

Acesta este un centru de zi, menit să stimuleze dezvoltarea copiilor de la naștere până la 6 ani prin creșterea accesului la educație al copiilor proveniți din comunități vulnerabile, dezvoltarea competențelor parentale ale membrilor comunității, precum și consolidarea și extinderea competențelor educatorilor.

Conceptul PrimoHUB își propune să promoveze incluziunea socială prin educație și îngrijire timpurie și să sprijine atât copiii români, cât și ucraineni care locuiesc în București.
Serviciile de educație și îngrijire timpurie sunt esențiale pentru dezvoltarea tuturor copiilor, pentru performanța lor școlară și pentru incluziunea socială.

În primii ani de viață, susținerea părinților, a îngrijitorilor și a educatorilor poate crea baze solide pentru rezultatele fizice, mentale și de învățare pe tot parcursul vieții.

Pentru copiii migranți, precum cei refugiați din calea războiului din Ucraina, accesul la serviciile de educație timpurie este vital, din cauza riscului de a acumula pierderi legate de abilitățile de bază.

„Accesul la educație și îngrijire timpurie stimulează dezvoltarea copiilor, ajutându-i să socializeze și să învețe. A avea copii din medii diferite care învață și socializează împreună de la o vârstă fragedă favorizează incluziunea socială pe termen lung. Din punct de vedere economic, investiția în educația timpurie este cea mai bună investiție pe care o putem face ca societate, deoarece un dolar investit acum va aduce cel puțin șapte dolari pe termen lung, viitoarele câștiguri ale adulților depinzând de calitatea educației din primii ani de viață”, a afirmat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.