Ana Barton: ”Fiecare își va citi finalul cum va vrea el”

Campania “9 scriitori din 9-a generație” continuă iar azi, în matinalul “Bună dimineața, București” – pe 98.3 și live pe Facebook-ul București FM – invitatul lui Alex și al Andreei a fost scriitoarea Ana Barton, cu a sa carte „Ophanim”.

”Cartea s-a născut într-o după-amiază în care mă gâdeam la faptul că alergătura asta, din zilele noastre, pur și simplu ne răpune. Întâi emoțional și, după aceea, pentru că emoționalul afectează și fizicul și mentalul, ne răpune cu totul. Fugim din ce în ce mai mult de firesc, pe care nu îl mai prețuim pentru că a devenit prea puțin, banal. Și atunci îl părăsim, părăsindu-ne pe noi înșine. Începem apoi să plătim prin a ne ciobi sănătatea. S-a născut ideea unui personaj excepțional, Ophanim. El fuge de zgomotul lumii. Numele e inspirat de ierarhia cerească. Sunt 9 cete îngerești. Ophanimii sunt Tronul lui Dumenzeu”, explică Ana Barton.

Dacă vrei să afli detalii despre personaj, de unde numele de Ophanim, ce reprezintă coperta, vezi VIDEO.

”Nu cred că exista spoil-ere. Operele se parcurg de către cei care le aleg, fiecare în ritmul personal. În momentul în care am publicat cartea, ea este a celui care o citește. Călătoria este personală, nu a mea. Finalul cărții este deschis, fiecare își va citi finalul cum va vrea el. Nu e vorba de o continuare. Este o operă deschisă”, punctează autoarea.

Despre audio book, Ana Barton spune: ”Sunt atât de fericită! Mi-am dorit foarte mult să îmi pot citi cărțile. Eu, când le scriu, aud muzica fiecărui cuvânt. Cred că în audio book aș putea ca accentele să le pun și mai clar. După o oră am ieșit din studio, pentru că mă bâlbâiam. Citisem 25 de pagini într-o oră. Mi-au spus să o iau ușor, să o citesc ușor. E greu să citești, nu are legătură că e textul tău. Nu trebuie să îți faci iluzii că e o chestie ușor de făcut. Trebuie să îți dai timp, să ai foarte multă atentie și să reiei atunci când greșești.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.