Cartea face spectacol și anul acesta la Gaudeamus Radio Romania! Bucuresti FM te așteaptă cu evenimente proprii!

Răzvan Dincă, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune îndeamnă bucureștenii să aleagă cel mai cool târg de Crăciun, și să își dea întâlnire la Romexpo.

Accesul este gratuit pentru toți între orele 10:00-20:00.

Bucuria revederii cu scriitorii și cărțile lor este cu mult mai mare, după cei doi ani de pandemie în care târgul a fost organizat doar online.

Ediția cu numărul 29 va umple aproximativ 7.900 de mp de standuri și spații de evenimente, unde peste 200 de participanți își vor prezența cele mai noi apariții editoriale.

Pasionații de lectură vor putea participa la cele peste 600 de evenimente editoriale.

Pentru prima dată, ediția cu numărul 29 va aduce, alături de Opera Comică pentru Copii și Asociația Versus, două spații dedicate activităților interactive pentru cei mici.

București FM este prezent cu evenimente și emisiuni în cadrul târgului:

– Joi: 15.30-16.30 Elena Zagaican aduna copiii la standul Bucuresti FM, pentru o „Ora de Poveste”! In care cei mai veseli invitati, „Minunatii lui Verdini” fac spectacol iar tânăra scriitoare Bianca Partenie vorbeste despre cartea sa dedicata copiilor: „Tot ce nu stiai despre Mos Craciun” – ed Univers.

Sâmbătă – 12.00-13.00 ”Personajele ies din cărțși ajung pe scenă. Le cunoști la radio” in cadrul emisiunii Spectacol@Bucuresti.ro, realizata de Andreia Barsan in direct de la standul Bucuresti FM. Participa actorii: Oana Predescu și Bogdan Nechifor, regizorul Vlad Cristache – managerul Teatrului Excelsior, și Daria Ancuța, câștigătoare a Concursului de Dramaturgie pentru Adolescenți, derulat anual de acest teatru. Emisiunea va fi difuzată pe 98,3 FM; dar și pe paginile de Facebook ale Teatrului Excelsior și București FM.

Sâmbătă – 18.00-19.30 Lansări Bucuresti FM standul Radio România

  •  „E cel mai bun. Români în Scoția” – Ioana Brusten te asteapta la standul Radio Romania cu prima carte electronică pe care o poți trimite prin poștă!

Peste 4 milioane de români își construiesc o altă existență dincolo de granițele țării.

„E cel mai bun. Români în Scoția” prezintă povești de succes de la capătul continentului, 32 de interviuri in limbile română și engleză, cu oameni care au demonstrat că fac cinste numelui de „român”. Să fii inteligent, pregătit, aplicat, determinat, să fii apreciat și îndrăgit  când joci „în deplasare” înseamnă să fii câștigător.

32 de povesti inspiraționale și motivaționale. „E cel mai bun. Români în Scoția” este un mic ghid pentru o viață nouă, într-o altfel de lume.

  • De la Cenzură la Libertate. Audiovizualul din Dobrogea” – Adelina Tocitu iti vorbeste despre lungul drum către libertatea de exprimare si oaza numită Radio Vacanta

Pe fondul dezvoltării turismului de pe litoral, regimul comunist a considerat oportună deschiderea la Mamaia, în anul 1967, a unui program de radio estival, singurul din România, Radio Vacanţa. După 1960, Radioteleviziunea Română a realizat cu regularitate transmisiuni televizate de la Constanța, ideea de înființare a unui studio de televiziune în Dobrogea fiind conturată încă de atunci.

Studiul prezintă argumentele și motivele care au stat la baza dezvoltării singurului program de radio estival din România, Radio Vacanța. Cercetarea a pornit de la existența acestei „moșteniri” în domeniul audiovizualului și continuă analizând începutul și evoluția presei „libere” audiovizuale în Dobrogea după evenimentele din Decembrie 1989, modul în care au fost puse bazele noii „realități mediatice”. Valorificarea trecutului mass-media din perioada comunistă și din ultimii 30 de ani este o componentă esențială în reconstituirea istoriei audiovizualului din această regiune.

Sâmbătă intre 13.00-18.00 – Castigatorii concursului ”9 scriitori din 9-a generatie se dau pe Bucuresti FM” isi primesc premiile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.