Cele mai accesate căutări ale românilor pe Google, în 2022

Google prezintă și anul acesta listele cu cele mai populare căutări ale românilor în anul care se încheie.

Listele Google arată subiectele și oamenii care au generat cel mai mare interes în căutări, cele mai populare evenimente în 2022 pentru români și ce i-a interesat în materie de filme, seriale și rețete

Ucraina, Recensământ și Regina Elisabeta au fost cele mai populare căutări, iar printre întrebările cel mai des adresate se numără „Ce este Roxadustat” și „Ce este legea marțială”.

Florin Salam, Putin și David Popovici sunt oamenii cel mai des prezenți în căutările românilor pe Google.

Războiul din Ucraina a fost subiectul numărul unu în căutările românilor pe Google, Ucraina, Rusia și liderii celor două țări aflându-se printre cei mai căutați termeni. Recensământul a reprezentat cel mai popular eveniment în căutările din România.

Pe lista 2022 a căutărilor pe Google se găsesc evenimente globale precum decesul reginei Elisabeta a Marii Britanii, concursul Eurovision, lansări de tehnologie și schimbările climatice.

Succesele înotătorului român David Popovici l-au adus printre cei mai căutați oameni pe Google în România.

În această listă îi regăsim pe actorul Will Smith, propulsat aici de incidentul cu Chris Rock de la Oscarurile anului acesta, sau pe cântărețul Florin Salam, despre care s-a scris (eronat) anul acesta că a murit.

Filmul românesc „Teambuilding” nu este doar primul în topul filmelor cu cele mai mari încasări în România în 2022, ci și în cel al căutărilor. În top 3 cele mai populare filme în căutările Google se află încă un film românesc, „Capra cu trei iezi”.

Ce este roxadustat? – s-au întrebat românii pe Google, după aflarea știrii despre acuzația de dopaj a Simonei Halep. Au mai intrebat ce sunt NATO, Schengen sau ROBOR, dar și NFT sau Metavers.

Cea mai populară reţetă în căutările românilor în 2022 a fost rețeta de negresă.

În lista căutărilor după reţete regăsim preparate din topurile anilor anteriori, precum macarons, dar și unele destul de inedite, precum cea de aluat tempura sau de balmoș (mâncare ciobănească cu brânză și mămăligă).

Românii au căutat idei de cină, dar și costume de Halloween sau de nume pentru Instagram.

Vacanțele în Grecia și Bulgaria (varianta all inclusive, mai precis) au fost cele mai populare în căutările de profil pe Google.

Tenerife, Croația, Egipt sau Albania au fost destinații populare în căutările după vacanțe, listă pe care găsim și locuri exotice, precum insulele Seychelles.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2022 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2022 față de 2021, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect.

Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine în detaliu asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.