S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus Radio România

Târgul internațional de carte Gaudeamus Radio România s-a deschis azi, 7 decembrie, la complexul Romexpo din Capitală, Pavilion B2.

Evenimentul a revenit după doi ani de pandemie, la formatul consacrat, în care publicul se poate bucura fizic de cărţi şi discuţii cu autorii. 200 de participanţi vor oferi iubitorilor de lectură o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative.

Preşedintele de onoare al celei de-a 29-a ediţii a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, poeta Ana Blandiana, spune că organizarea unui astfel de eveniment îi ajută pe cititori şi autori să se decopere reciproc.

„Târgurile de carte sunt făcute, în general, de editori, de asociaţii de editori, care au interes să le facă să-şi vândă cărţile. Ei bine, Radioul nu are niciun interes de acest fel. Este, în acest sens, cel mai sufletist târg, ca să spun aşa. (…) Gaudeamus este un târg care nu are interese materiale, pentru că Radioul este doar o instituţie de cultură şi că la baza culturii stă cultura. Deci, singurul interes al Radioului este ca să se citească cărţile”, a spus poeta la festivitatea de deschidere.

Preşedintele SRR, Răzvan Dincă, s-a declarat onorat să deschidă Gaudeamus „după trei ani de zile în care restricţiile nu ne-au permis să desfăşurăm acest eveniment într-o formulă în direct cu publicul cititor, cu editurile, cu scriitorii”.

La eveniment a fost prezent Ioan Matei, directorul în Ministerul Culturii, care a evidenţiat rolul administrativ şi logistic al instituţiei pe care o reprezintă.
„Ministerul Culturii sprijină Gaudeamusul şi celălalte târguri de carte din ţară, sprijină administrativ şi, dacă e nevoie, şi logistic, şi cred şi sunt convins că de la an la an prezenţa noastră va fi mai consistentă. Doresc editorilor un târg bun, doresc cât mai mulţi cititori, o mare aglomeraţie să fie de acum până la final la Romexpo, la Târgul Gaudeamus”.

Târgul va fi deschis zilnic în perioada 7 – 11 decembrie, între orele 10:00 şi 20:00, iar accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit.

Foto: Andreia Barsan

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.