Qatar2022: Olanda si Argentina se intalnesc in primul derby al sferturilor de finala!

Olanda si Argentina inchid astazi, de la ora 21:00, aceasta zi a sferturilor de finala de la Cupa Mondiala din Qatar.

Desi porneste usor favorita a intalnirii, Argentina va disputa diseara primul derby de la aceasta Cupa Mondiala, Olanda fiind una dintre favoritele de linia a doua, desi nu a reusit inca sa arate spectacolul pe care il asteptam de le „Portocala Mecanica” in aceasta competie.

Ambele echipe au pornit mai slab la actuala Cupa Mondiala, Argentina capotand in primul joc impotriva Arabiei Saudite, calificarea din grupa fiind adusa de victoriile cu Mexic si Polonia, in vreme ce in optimi Australia nu a fost un adversar pe masura sud-americanilor.

Cresterea ritmului de joc a venit in paralel cu schimbarea stilului de joc de la unul centrat pe Lionel Messi la cel in care echipa ca grup conteaza mai mult, Messi nemaifiind cel pe la care trec toate baloanele in faza ofensiva.

Totusi, chiar si asa, Olanda este primul adversar serios pe care il intalneste Argentina la acest Campionat Mondial, intr-o reeditare a semifinalei de acum 8 ani.

Olanda, pe de alta parte, desi nu a pierdut in grupe, a jucat cel mult mediocru fata de nivelul asteptarilor, echipa lui van Gaal depasind pe final Senegalul, remizand cu Ecuadorul si invingand in ultima etapa echipa de pseudo-amatori a tarii gazda.

Chiar si in optimi Olanda nu a reusit un meci fabulos impotriva Statelor Unite, scorul de 3 la 1 fiind ceva mai generos decat a fost jocul propriu-zis al batavilor.

Ambele echipe intalnesc acum, in sferturi, pentru prima oara un adversar de calibru, intalnirea urmand sa fie decisa cel mai probabil de echipa care greseste mai putin si fructifica mai eficient sansele ofensive.

Intr-un meci de 1X2, raman de urmarit Depay, Gakpo, Klaasen, Blind ori Dumfries de la europeni respectiv Messi (evident), Alvarez, Tagliafico, Papu Gomez, de Paul ori Mac Allister de la sud-americani.

Partida va fi transmisa in direct de TVR.

Autor: Bogdan Bratila

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.