VIDEO: Ediție de colecție cu Ozana Barabancea și Cristian Faur

De 10XRomânia adaugă încă o ediție de excepție în biblioteca multimedia a emisiunii. Una care i-a avut invitați pe nu mai puțin excepționalii Ozana Barabancea și Cristian Faur. Cei doi au o istorie frumoasă în sfera colaborării, unul dintre proiecte este noul musical pentru copii “Vrăjitoarea Kera și cele 7 nestemate”, compus de Cristian Faur, în regia lui Răzvan Oprea. Avanpremiera acestui spectacol va avea loc pe 20 decembrie, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor.

“Avem un proiect foarte frumos împreună, musicalul <Vrăjitoarea Kera și cele 7 nestemate>, este un musical pentru copii și, nu numai, pentru mămici și pitici, bunici și tătici. Puteți să veniți cu mic, cu mare, pe 20 decembrie, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Eu vreau musical românesc, să fim atât de buni și creativi încât să putem să externalizăm, să ne audă și să ne invidieze toată lumea.“

Un sertar a ținut ascuns acest musical timp de 4 ani. Cristian Faur a așteptat un moment în care toate ursitoarele să se adune. Așteptarea a meritat, spectacolul a împlinit toate dorințele compozitorului. Ozana Barabancea a fost cea care a adus încă un strop de magie în acest spectacol.

“A stat mult în sertar musicalul meu, sunt foarte norocos că am ieșit cu distribuția asta, cu o regie atât de frumoasă, semnată de Răzvan Oprea. Nu m-am gândit niciodată că o să fiu atât de norocos si că în final o să iasă așa cum am vrut.
Nu mă gândisem la Ozana inițial, dar Răzvan și Ciprian mi-au zis că ea este perfectă pentru rolul vrăjitoarei Kera. Și este mănușă pentru acest rol.”

Să pui în scenă un spectacol de musical presupune efort concentrat, muncă în echipă, dăruire, înțelegerea rolului și capacitatea de a fi un artist complet.

“Este foarte interesantă această muncă de echipă, această polivalență a artistului de musical, care trebuie să gândească cuvântul ca un actor și care trebuie să cânte ca un actor. Acest sincretism al artelor te obligă să fii foarte open minded. În momentul în care apari pe scenă, să ai puțin din dansator, din actor și din muzician, să se întâlnească toate la un nivel extrem de ridicat. Musicalul sau opera sunt două școli fantastice pentru artist.”

Ne aflăm în plin sezon al colindelor. Asta înseamnă și mai multă muncă și spectacole. Ozana Barabancea iubește această perioadă încărcată și abia așteaptă întâlnirea cu iubitorii de muzică, sâmbătă, 10 Decembrie 2022, ora 19:00, la Sala Dalles din București.

“Este vorba despre concertul <Muzică fără anotimp> cu care am făcut deja tradiție, este deja al cincilea an când fac acest concert, am și invitați, inclusiv pe colegul meu, Aurelian Temișan. O să dirijez Orchestra Lumini Sonore, pe care am păstorit-o din 2018. De două ediții împart bagheta cu alt coleg, cu Eduard Zecheru, care face parte din Orchestra Radio.”

Anul 2022 a fost unul încărcat, plin de proiecte, de provocări și de împliniri profesionale. Invitații noștri speră ca și 2023 să fie unul bun și plin de creativitate.

“A fost un an extraordinar de frumos și plin, zic multumesc lui Dumnezeu că am fost ocupată, fiica mea termină bacalaureatul și dă la Conservator, fiul meu termină licența și vrea să dea la master, trebuie să fiu o mama bună și să mă ocup de ei. A fost un an plin, mă ocup acum de cercetarea mea la doctorat, de dirijat, am în curând un concert la Filarmonica de Stat din Botoșani, unde voi dirija inclusiv Uvertura din musicalul <Vrajitorea Kera>”, ne-a spus Ozana Barabancea.

“Și pentru mine a fost un an plin, încărcat de producții muzicale, de pregătiri pentru musical, munca cu studenții la Conservator, cu cei de la Artist Class, cu încă două musicaluri în pregătire și cu un concurs câștigat la Uniunea Compozitorilor”, a adăugat Cristian Faur.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.