18 miliarde de euro asistenta financiara pentru Ucraina

Presedintele Consiliului European, Charles Michel cere liderilor UE sa garanteze continuarea sprijinului militar si financiar pentru Ucraina.
Solicitarea vine in contextul summitului de joi de la Bruxelles care va fi precedat maine de o reuniune a liderilor celor 27 cu omologii din cele 10 state membre ale Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est.
Charles Michel a facut apel la adoptarea unor decizii care sa asigure asistenta pentru milioanele de civili din Ucraina lipsiti de electricitate, incalzire si apa curenta odata cu sosirea zapezii si a scaderii temperaturilor sub zero grade.
Uniunea Europeana s-a angajat sa acorde Kievului in 2023 asistenta financiara in valoare de 18 miliarde de euro.
Un acord asupra modalitatilor acestui sprijin, sub forma unor imprumuturi fara dobanda, nu a fost inca finalizat.

Liderii UE mai trebuie sa isi asigure aprovizionarea energetica pentru a anticipa provocarile anului viitor, a adaugat Charles Michel. “Perspectivele noastre de crestere depind nu doar de capacitatea noastra de a gestiona socul energetic pe termen scurt, ci si de capacitatea industriilor noastre de a ramane competitive, de capacitatea noastra de a inova si de a investi in tehnologiile de maine”, a mai spus presedintele Consiliului European.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.