Noua stație de metrou Tudor Arghezi finalizată cu două luni mai devreme! 

Noua stație de metrou de pe Magistrala M2, „Tudor Arghezi”, a fost finalizată cu două luni în devans față de termenul asumat de către Primăria Sectorului 4 și constructori.

Stația va intra în probe și va deveni operațională în martie-aprilie anul viitor, potrivit directorului general al Metrorex, Mariana Miclăuș.

Tot atunci, se vor finaliza lucrările la parcarea de tip park&ride din proximitatea noii stații de metrou, promite edilul Daniel Băluță.

Miza extinderii M2 constă atât în decongestionarea traficului în sudul Capitalei, cât și în dezvoltarea Berceniului – multă vreme rămas doar un cartier-dormitor, prin stimularea investițiilor private, care să creeze locuri de muncă bine plătite.
Chiar în proximitatea noii stații de metrou, un investitor privat a realizat, deja, o investiție de 100 de milioane de euro, a explicat Băluță.

Prelungirea M2 cu o stație reprezintă o noutate, atât din cauza faptului că a fost finanțată din bani europeni, pe Progrogramul Operațional Infrastructură Mare (POIM), cât și pentru faptul că a fost realizată prin colaborarea dintre o autoritate locală, Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor și Metrorex.

Pe de altă parte, premierele nu se vor opri aici. Potrivite edilului Daniel Băluță, extinderea Magistralei M2 va continua cu încă trei stații, până în Comuna Berceni.

A fost deja finalizat studiul de prefezabilitate, a fost început cel de fezabilitate, iar primarul Sectorului 4 spune că speră ca, în primăvara anului viitor, să poată declanșa procedura de achiziție publică și să semneze contractul de finanțare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.