Expoziţia „Caligrafie arabă în colecţii din România”, la Muzeul Naţional de Istorie a României!

arhiva

Expoziţia „Caligrafie arabă în colecţii din România” a fost inaugurată, miercuri, la ora 12:00, la Muzeul Naţional de Istorie a României, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Limbii Arabe.

Prin intermediul unor bunuri de patrimoniu, sunt prezentate într-un mod original contexte istorice diverse din care limba arabă îşi revendică legitimitatea, într-un spaţiu vast, multicultural.

Conform unui comunicat de presă al muzeului, este vorba despre piese din colecţiile instituţiilor partenere şi din colecţiile private ale lui Ionel Cândea, Emilian Radu, George Trohani – manuscrise din secolele XVII – XIX ale Coranului, tipărituri destinate creştinilor arabi din Orientul Apropiat comandate de domnitori ai Ţărilor Române, tipărituri ale literaturii creştine realizate în Occident în secolele XVII – XVIII, obiecte din metal (arme şi vase) cu inscripţii în limba arabă, obiecte din lemn, ceramică, textile, monede, sigilii, ordine şi decoraţii, obiecte de cult, obiecte de artă.

Expoziţia poate fi vizitată la MNIR până la data de 8 ianuarie 2023, de miercuri până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.