Mihai Mereuță: „Fără implicarea autorităților, repartitoarele nu se vor monta nici până la sfârșitul anului viitor!”

Românii racordați la sistemele centralizate de încălzire nu mai sunt obligați să își monteze repartitoare până la finalul anului 2022. Ieri, Parlamentul a adoptat un amendament care prevede amânarea acestei obligații cu încă un an, până la finele anului 2023.

Legea nr. 121/2014, a eficienței energetice prevedea, în forma aflată până acum în vigoare, că românii racordați la sistemele centralizate de încălzire erau obligați să-și monteze repartitoare până la 31 decembrie 2022.

Președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari „Habitat”, Mihai Mereuță, spune că, fără implicarea Guvernului și a autorităților locale, nici până la finele anului viitor nu se vor monta repartitoarele.

Guvernul și primăriile ar trebui să contribuie cu câte o treime din prețul montării repartitoarelor pentru că, astfel, s-ar realiza economii semnificative în ceea ce privește ajutoarele la încălzire și subvenția la gigacalorie, mai spune președintele „Habitat”.

În plus, ar trebui modificată legislația astfel încât să asigure o metodologie corectă, echitabilă de repartizare a costurilor cu ajutorul repartitoarelor.

Pentru a asigura o împărțire echitabilă a costurilor, între proprietarii din fiecare bloc, ar trebui respectat principiul legal „o clădire, în sistem de încălzire” și ar trebui contorizate individual toate sursele de energie din fiecare bloc, a mai declarat Mihai Mereuță pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.