Avem Regulamentul de acordare a stimulentelor pentru energie în Sectorul 1!

Reuniți în ședință extraordinară convocată de către grupurile PSD și PNL din Consiliul Local al Sectorului 1, consilierii locali din Banu Manta au adoptat cu 21 de voturi pentru și 5 abțineri Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului privind aprobarea unor măsuri locale destinate asigurării nevoilor energetice și eficientizării consumului de energie în gospodăriile din Sectorul 1, în sezonul rece 2022-2023.

În favoarea regulamentului ce va permite acordarea stimulentelor au votat consilierii locali PSD și PNL. Abținerile au venit din partea consilierilor locali USR.

Conform președintelui de ședință al Consiliului Local din Banu Manta, Daniela Popa, stimulentele aprobate prin Hotarârea Consiliului Local al Sectorului 1 nr 167 din 25.11.2022 urmăresc acordarea unui sprijin diferențiat, în funcție de veniturile realizate pe membru de familie, astfel încât să fie ajutate cel mai mult categoriile cele mai defavorizate de cetățeni, cele aflate în risc accentuat de sărăcie energetică.

„(…) Regulamentul necesar pentru implementarea acestor măsuri privind acordarea unor stimulente financiare, în mod diferențiat, în funcție de venituri.
Astfel, vă reamintesc, pentru gospodăriile care realizează venituri pe cap membru de familie până în pragul maxim al salariului minim net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei.
Pentru cei care realizează venituri pe cap membru de familie între salariul minim net pe economie și salariul mediu net pe economie, vor fi acordate stimulente financiare de 2.000 de lei.
Iar, pentru gospodăriile în care se realizează venituri pe membru cap de familie peste salariul mediu net pe economie vor fi acordate stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei.
Am încercat să corelăm aceste măsuri pentru a ajuta, în special, categoriile defavorizate din Sectorul 1.
Cererile de decontare pot fi depuse până pe 31martie 2023. Iar decontarea se va face integral până pe 30 aprilie 2023″, a declarat în plenul ședinței Consiliului Local al Sectorului 1, președintele de ședință Daniela Popa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.