Bine de citit: Căsuța din zăpadă

Am o prietenă a cărei zi de naștere este chiar de Crăciun și la ea e hărmălaie, vin prietenii cu sănii, sau cu trăsuri și șarete dacă nu e zăpadă, iar cine nu poate să ajungă măcar dă un telefon, sau dacă nu are telefon îi trimite răvaș, adică e sărbătoare în toată regula și toată lumea este prezentă într-un fel sau altul, așa cum este firesc atunci când se împlinesc niște ani.

Așa că era cât pe ce să pun cartea „Căsuța din zăpadă” deoparte, după doar câteva pagini citite, pentru că se părea că bursucul o să fie absolut singur de ziua lui, lucru care m-a întristat foarte tare. Mai mult decât atât, toți prietenii lui, (printre care se numără broscoiul, ariciul și bineînțeles veverița) se grăbesc zor-nevoie să ajungă la petrecerea herminei (cunoscută și sub denumirea de hermelină sau, mai pe înțelesul tuturor, mustela herminea) care a invitat pe toată lumea la ea acasă, în afară de bursuc.

Vă dați seama că nu aveam nici cea mai mică intenție de a mă apuca să îi citesc „Căsuța din zăpadă” băiatului meu, eu vreau să îi citesc doar povești în care personajele își amintesc imediat când este ziua de naștere a unui prieten de-al lor și dau imediat năvală pentru a-l felicita și pentru a-i oferi minunate cadouri.

Am avut inspirația de a mai întoarce o pagină și totul s-a schimbat în bine, pentru că petrecerea pe care o dă hermina nu este pentru ea, ci pentru… altcineva. Deși orice copil se prinde repede despre cine e vorba, eu nu o să-i dau numele, pentru că oamenii mari se prind mai greu așa că eu zic să-i lăsăm să-și sucească mințile în fel și chip pentru a descoperi misterul.

Peter Bently este un scriitor îndrăgit care a scris zeci de cărți pentru copii, iar Charles Fuge realizează de fiecare dată desene minunate pentru aceste cărți, așa că alegerea mea, „Căsuța din zăpadă”, este doar un exemplu prin care copiii îi pot descoperi pe cei doi atât de talentați autori. Vă recomand cu mare drag să citiți și celelalte cărți semnate de ei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.