Tarife de parcare unice în București, de la 1 martie 2023!

De la 1 martie, anul viitor, utilizatorii parcărilor publice municipale vor plăti un tarif unic de 5 lei pe oră, conform unei hotărâri adoptate astăzi de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Acest tarif se va aplica locurilor de parcare din parcările situate în inelul central și în zona de nord a Bucureștiului, după cum a explicat inițiatorul proiectului, viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Conform aceluiași proiect de hotărâre, riveranii din zona inelului central și cea de Nord vor putea beneficia de abonamente pentru locuri de parcare, fără rezervare, la un tarif de 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an.

Această prevedere aduce tariful plătit în parcările publice municipale de către riverani la nivelul celui plătit pentru un loc de parcare de reședință contractat cu Primăria de sector, a mai explicat Bujduveanu.

Conform hotărârii CGMB adoptate astăzi, de la 1 martie 2023, se va renunța la tariful pe zone. Asta deoarece parcările publice municipale nu există decât în zona centrală și în cea ultracentrală – taxate în prezent cu 5 și, respectiv, 10 lei pe oră. În aceste zone sunt și cele mai mari probleme cu parcarea. De asemenea, se va renunța la dublarea tarifului, după primele două ore de parcare.

Stelian Bujduveanu spune că, prin această nouă politică tarifară, se urmărește simplificarea sistemului și încurajarea utilizării parcărilor publice, pentru eliberarea trotuarelor și a carosabilului de mașinile parcate neregulamentar.

Tot astăzi, consilierii municipali au adoptat o hotărâre care permite Companiei Municipale Parking să ridice mașinile parcate neregulamentar.

În acest moment, Compania Municipală Parking administrează peste 18 mii de locuri de parcare, față de numai circa 10 mii, acum doi ani.

Anul viitor, numărul locurilor din parcările publice municipale va crește la peste 30 de mii, iar în 2024 la 60 de mii. Acesta va putea atinge un maxim de peste 80 de mii de locuri de parcare în zona inelului central și de Nord, spune viceprimarul liberal al Bucureștiului.

În premieră anul acesta, Compania Municipală Parking va vărsa către Primăria Municipiului București dividente în valoare de 10 milioane de lei, iar încasările vor crește, odată cu creșterea numărului de locuri de parcare și cu digitalizarea serviciului public de parcări municipale.

Banii încasați din taxarea parcărilor vor fi utilizați pentru crearea de noi locuri de parcare, inclusiv prin construcția de parcări subterane, a mai declarat Stelian Bujduveanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.