Volodimir Zelenski, primit la Casa Albă

maldivesnewsnetwork.com

Update 16:30: Eforturile armatei ruse în Ucraina se concentrează în prezent pe cucerirea totală a regiunii Doneţk, a indicat joi şeful de Stat Major, generalul Valeri Gherasimov, citat de agenţiile de presă ruse, transmite AFP.

…………………………………………………………………………………………………….

Update 15:30: Kremlinul a susţinut joi că vizita preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Statele Unite nu a ilustrat deloc ”dorinţa de a asculta Rusia” şi că Washingtonul duce în Ucraina ”un război indirect de facto” împotriva Moscovei, relatează AFP şi Reuters.

………………………………………………………………………………………………………

Update 14:30: Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vor participa pe 3 februarie anul viitor la un summit UE-Ucraina, a anunţat joi un purtător de cuvânt al blocului comunitar, transmite Reuters.

Locul desfăşurării reuniunii la nivel înalt nu a fost deocamdată decis.

………………………………………………………………………………………………………

Update 13:30: Rusia a pierdut deja peste 100.000 de militari de când a lansat invazia asupra Ucrainei, la 24 februarie, a informat joi Statul Major al Forţelor Armate ucrainene, citat de dpa şi EFE.

Potrivit acestor date, care nu pot fi verificate de o sursă independentă, ruşii au pierdut şi aproximativ 3.000 de tancuri şi 283 de avioane în conflictul cu ţara vecină.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 12:30: Actualul lider al minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, care se profilează ca posibil preşedinte al acestei Camere începând din ianuarie 2023, l-a avertizat miercuri pe liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, că nu este adeptul ideii de „a da un cec în alb” Ucrainei, transmite EFE.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 11:30: Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat joi că acţiunile SUA conduc la o escaladare cu „consecinţe greu de prevăzut”, o referire la sprijinul oferit miercuri preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în capitala federală americană, transmite EFE.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 10:30: Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins din nou, în timpul vizitei sale la Washington, orice compromis teritorial în vederea unor eventuale negocieri de pace cu Rusia, informează joi dpa.

O „pace justă” înseamnă „fără compromis în ceea ce priveşte suveranitatea, libertatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat Zelenski în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, atunci când a fost întrebat cum ar putea arăta sfârşitul conflictului în viziunea sa.

………………………………………………………………………………………………………….

Update 9:30: Deputaţii ruşi au adoptat miercuri o nouă lege ce prevede pedepse grele cu închisoarea pentru „sabotori”, subliniind emergenţa ameninţărilor teroriste, inclusiv din partea unor cetăţeni străini, pe fondul conflictului din Ucraina, informează AFP.

…………………………………………………………………………………………………………

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit miercuri la Casa Albă de omologul său american Joe Biden, fiind prima vizită a şefului statului ucrainean în afara graniţelor ţării sale de la începutul războiului, conform AFP şi Reuters.

Cei doi lideri vor avea o întrevedere faţă in faţă, înainte de a sustine o conferinta de presa comuna. ‘Mulţumesc, în primul rând’, i-a spus Zelenski preşedintelui SUA. ‘Este o mare onoare să mă aflu aici’, a declarat el.

SUA vor furniza Ucrainei sistemul lor de apărare antiaeriană cel mai sofisticat, Patriot, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane, în momentul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urma să aterizeze la Washington.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.