„Băiatul miliardar”- o carte despre ce nu poți cumpăra cu bani

arhiva

Dacă ați fost întrebat de un copil ce contează mai mult în viață, să ai posibilitatea să îți cumperi tot ce dorești sau să ai măcar un prieten bun, atunci cartea „Băiatul miliardar”, scrisă de David Walliams și apărută la editura Art, este lectura potrivită pentru dumneavoastră și un cadou minunat de făcut unui copil.

„Băiatul miliardar” îl are ca erou pe Joe Bostan, un copil dintr-o familie bogată care primește absolut tot ce visează și ceea ce și-ar putea dori un copil: toate jocurile video din lume, propria mașină de curse, un câine-robot din Japonia și chiar un cinematograf 3D IMAX în pivniță. Acesta merge la o școală ridicol de scumpă și de luxoasă pentru că, într-o zi, va trebui să preia o afacere de miliarde.

Pentru a primi ceva nu trebuie decât să viseze și să își povestească visul. În ziua următoare acesta se va materializa într-un cadou, nu contează cât de scump este. Așa se întâmplă și cu mașina Ferrari, făcută exact pe măsura lui dar pe care o face praf într-un pom chiar în ziua când îi fusese livrată.

Tatăl lui nu se supără și îi și propune alta, iar drept cadou pentru cei 12 ani împliniți îi oferă un cec cu 1 milion de lire. Băiatul se întristează deoarece credea că la 12 ani merita mai mult, însă tatăl corectează imediat greșeala și dă încă un cec de 1 million de dolari juniorului.

Văzând toate acestea, oricine și-ar putea închipui că familia Bostan fusese bogată dintotdeauna însă nu era așa. Cu puțini ani în urmă erau o familie foarte săracă, iar domnul Bostan, tatăl lui Joe, fusese nevoit să lucreze de la 16 ani într-o fabrică de hârtie, unde avea o slujbă plicticoasă și plătită cu puțini bani care ajungeau numai pentru strictul necesar.

Într-o zi se gândește la o invenție pe care o și pune în aplicare, aceasta are un success nemaipomenit și aproape de pe o zi pe alta familia Bostan devine foarte bogată, se mută într-o casă mare, părinții lui Joe se despart, iar Joe rămâne cu tatăl lui. Totuși, când ai tot ceea ce visezi ce îți păsă de problemele adulților din viata ta, mai ales când poți avea tot ce îți poftește inima?

Era ceva după care Joe tânjea, iar acest „ceva” nu se poate obține cu toți banii din lume: un prieten cu care să se joace și, mai ales, cu care să poată împărtăși tot ceea ce îi stă pe suflet.

De ce atunci când ești atât de bogat este atât de greu să își găsești un prieten adevărat? Cum trebuie să fie acesta? Unde l-ai putea găsi? Dacă îl găsești cum îl poți păstra?

Răspunsurile se află cartea lui David Walliams, „Băiatul milliardar”. Aceasta o să vă descrețească frunțile indiferent de vârstă și pe care nu o veți mai lăsa din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.