VIDEO: Mircea Baniciu – Tocmai am terminat un „Best of 3”

Mircea Baniciu: „Eu nu am fost un om care să sufere în pandemie sau căruia să nu-i meargă niște lucruri. Am avut niște evenimente, am mai compus, am mai stat, am făcut una alta astfel încât lucrurile să aibă un parcurs normal, să mergem înainte. Tocmai am terminat un „Best of 3”, pe care îl am într-o colecție de 3 albume – Best of 1, Best of 2 și Best of 3. În colecția asta sunt 40 de cântece din cele mai bune, pe care eu le-am reorchestrat, le-am pus în pagină, pentru că ele nu au fost foarte mult editate sau date în media. Cântecele sunt printre cele mai bune!”

Mircea Baniciu a fost invitatul lui Răzvan Petre în ultima ediție de colecție din acest an, a emisiunii De10xRomânia, din 23 decembrie 2022.

Mircea Baniciu a vorbit, pe frecvențele Radio România Regional, despre sărbători, despre Crăciun și evenimentele din această perioadă, despre fiica sa Ana Baniciu și cariera ei artistică, dar și despre băiatul său Victor, care se pregătește pentru un examen important, Bacalaureatul.

Cât despre proiectele viitoare, Mircea Baniciu a spus că a apărut o provocare: „Cornel Mihalache, un regizor de excepție, pe care l-am cunoscut de curând, și producătoare Claudia Duca, o doamnă sprintenă și care îmi este foarte dragă, m-au invitat la o provocare pe care am făcut–o pentru public.

Ideea provocării a fost plecarea prematură a trupei Phoenix. Trupa Phoenix a plecat după cum știe toată lumea într- o perioadă de glorie, într-o perioadă în care eram în vârf și mulți dintre fanii noștri s-au întrebat de ce. Asta-i tema cărții și lucrurile se vor lămuri într-un anume fel, atunci când veți vedea filmul și când veți vedea cartea.

Sunt convins că filmul (Phoenix. Povestea) va avea succes pentru că ecourile sunt fantastice, asta din cauza momentelor de o sinceritate dezarmantă, pe care regizorul a știut să le stoarcă din cuvintele noastre. Sunt niște momente pe care nici eu nu mi le imaginam puse într-un film sau într-o carte”.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată zilnic, de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional. Emisiunea va fi reluată din 9 ianuarie 2023.

Autor: Adelina Tocitu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.