Bine de citit: „Eu și Moș Crăciun”

Toate misterele și secretele Moșului Crăciun, pe care m-am străduit întreaga copilărie să le descifrez, sunt în sfârșit dezvăluite în această carte scrisă de Matt Haig și care încheie trilogia Crăciunului.

Aflasem din cărțile anterioare de ce nu am izbutit niciodată să-l prind pe Moșul ca să-i spun personal ce anume aș vrea să-mi aducă (din cauza vrăjii care oprește timpul în loc, desigur) și înțelesesem și de ce nu reușeam măcar să zăresc sania lui trasă de reni (pentru că sania Vifor 360, ultimul răcnet în materie de tehnologie, prinde o viteză uriașă, deci este imposibil să o vezi cu ochiul liber), dar încă nu aveam idee de ce Moșul, atunci când vine, nu-și aduce și elfii cu el.

Nu-și aduce elfii cu el pentru că elfii nu vor să vină, de aceea nu-i aduce, na poftim, ca să știți și voi, dragi copii, de ce nu vin elfii. Cu toate că îmi pare rău să aud una ca asta, totuși înțeleg foarte bine de ce elfii au luat această decizie.

Ei bine, haideți să vă explic un pic de ce nu o să vedeți elfi la voi în cameră și nici pe acoperiș și nici măcar în apropierea casei în care locuiți. În primul rând, trebuie precizat faptul că elfii lui Moș Crăciun sunt mult mai mici de statură decât sunt celelalte categorii de elfii. Ca să vă dați seama cât de mici de statură sunt ei, vă spun că prin comparație, elfii care sunt neam cu Legolas sunt atât de înalți, încât elfii Moșului Crăciun ar putea să le intre în urechi și chiar să locuiască acolo bine mersi împreună cu întreaga lor familie.

Dacă ar veni la noi acasă, elfii cei mici s-ar simți datori să ne invite la rândul lor acasă la ei, adică în Laponia. Bineînțeles că toți copii din lume ar da năvală să îi viziteze, lucru care ar încetini foarte mult producția de jucării, pentru că elfilor le-ar fi foarte greu să construiască jucăriile înconjurați de copii care vorbesc într-una, întreabă toate cele și își pun mânuțele lor murdare de dulceață sau de ciocolată pe toate plușurile și mașinuțele din Atelierul de Jucării, care ar fi apoi refuzate de către Brazii de Crăciun (nu s-a auzit încă de vreun Brad de Crăciun care să fie de acord să primească mașinuțe sau plușuri mânjite cu dulceață sau ciocolată, toate aceste jucării pot fi murdărite doar după ce au fost primite cadou, în niciun caz înainte).

Așa că elfii lui Moș Crăciun preferă să stea acasă la ei și cu asta am încheiat explicațiile legate de secretele și de misterele specifice zilelor Crăciunului, sper să fi înțeles toată lumea, ca să nu mă apuc acum să repet aceleași chestii de șapte ori.

Eh, ar mai fi totuși câteva lucruri importante pe care le-am descoperit în cartea „Eu și Moș Crăciun”, cum ar fi legătura dintre Moș Crăciun și Iepurașul de Paște, sau cum de ajung atât de repede scrisorile pe care le trimit Moșului copiii din întreaga lume, sau de ce Spiridușa Adevărului nu spune niciodată vreo minciună cât de mică, dar mai bine citiți voi singuri despre toate aceste minunății pentru că eu am puțină treabă, mai sunt câteva cadouri de despachetat și trebuie să mă duc mai întâi să mă spăl pe mâini de dulceață și de ciocolată, altfel iar murdăresc toată casa…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.