Rachetă doborâtă în Belarus. Provocare deliberată a Rusiei?

captura video

Kievul ‘nu exclude o provocare deliberată’ a Rusiei pentru ‘a implica Belarus în război’, după ce Minskul a anunţat joi că a doborât o rachetă antiaeriană ucraineană, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării.

‘Partea ucraineană nu exclude o provocare deliberată a statului terorist rus, care a calculat o astfel de rută pentru rachetele sale de croazieră pentru a provoca interceptarea lor în spaţiul aerian de deasupra teritoriului Belarus’, a comunicat Ministerul Apărării de la Kiev.

Kievul s-a declarat ‘gata să efectueze o anchetă în Ucraina asupra incidentului produs pe 29 decembrie pe cerul de deasupra teritoriului Belarus’, a adăugat ministerul, precizând că doreşte să coopereze cu ‘experţi’ internaţionali ale căror ‘state nu sunt asociate cu susţinerea’ Rusiei.

Joi, Minskul l-a convocat pe ambasadorul ucrainian şi i-a transmis că doreşte ‘efectuarea imediată a unei anchete aprofundate asupra circumstanţelor tirului cu rachetă, pedepsirea vinovaţilor şi luarea de măsuri globale pentru a împiedica pe viitor astfel de incidente, care ar putea avea consecinţe catastrofale’.

 

 

AGERPRES

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.