LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Răspunsul lui Zelenski la propunerea Kremlinului!

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că vrea să folosească sărbătoarea Crăciunului ca acoperire pentru a opri temporar înaintarea militarilor ucraineni în Donbas. Declarația vine după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat forţelor sale să aplice o încetare a focului în Ucraina în zilele de 6 şi 7 ianuarie, cu prilejul Crăciunului ortodox de rit vechi.

”Cei care au continuat teroarea împotriva ţării noastre şi i-au trimis la măcel pe toţi acei oameni ai voştri, respingând ofertele noastre de a opri agresiunea rusă, cu siguranţă nu preţuiesc viaţa şi cu siguranţă nu vor pacea. Acum vor să folosească Crăciunul ca acoperire pentru a opri măcar pentru scurt avansul băieţilor noştri în Donbas şi pentru a aduce echipament, muniţie şi oameni mobilizaţi mai aproape de poziţiile noastre. Ce va aduce asta? Doar încă o creştere a numărului de morţi”, a spus președintele ucrainean.

”Şi încă un lucru pe care vreau să-l reamintesc cetăţenilor Rusiei astăzi. Pe 15 noiembrie a fost prezentată Formula ucraineană pentru pace. Unul dintre punctele sale prevede retragerea trupelor de ocupaţie ruse de pe teritoriul ţării noastre. Acesta este un mod garantat şi fiabil de a înceta focul, a opri pierderea de vieţi şi războiul în general. În dimineaţa aceleiaşi zile, numărul soldaţilor ruşi ucişi a fost de 82.000. Pe 12 decembrie, Rusia a primit o ofertă de a începe implementarea Formulei de Pace prin retragerea trupelor de ocupaţie chiar în ziua de Crăciun. În acea zi, numărul soldaţilor ruşi ucişi era de aproape 95.000. Se pare că ambele propuneri ale noastre nu au fost auzite”, a mai spus Zelenski.

Liderul ucrainean este de părere că războiul se va termina atunci când soldaţii ruşi fie vor pleca, fie vor fi alungaţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.