Supa la plic conține până la 10 E-uri si 12,8 grame de sare

Supa la plic are până la 10 E-uri şi până la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piaţa din România.

Conform sursei citate, în total au fost analizate 29 de produse. Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie:

  • 89,66% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului,
  • 44,83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic, 93,10% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.