Amenzi de 34.000 de lei, aplicate anul trecut pentru depăşirea limitelor de zgomot în Parcul Herăstrău

Foto: Clotilde Armand/ facebook

Amenzi de 34.000 de lei au fost aplicate, anul trecut, pentru depăşirea limitelor de zgomot în Parcul Herăstrău, în urma controalelor efectuate de poliţiştii locali la cluburi şi restaurante, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Edilul Armand a scris, marţi, pe Facebook, că Parcul Herăstrău se află într-o zonă protejată, iar competenţele Poliţiei Locale Sector 1 sunt limitate, dar în ciuda acestui fapt a dispus intensificarea controalelor pentru respectarea legislaţiei privind ordinea publică şi verificarea activităţii comerciale a teraselor şi cluburilor.

Clotilde Armand a menţionat că a făcut un plan permanent de măsuri prin care s-a intervenit cu precădere, vineri şi sâmbătă, între orele 22.00 – 02.00, interval pentru care s-au înregistrat foarte multe reclamaţii.

Primarul Sectorului 1 a spus că o premieră pentru Parcul Herăstrău şi zona din împrejurimi a fost faptul că în cazul a două restaurante care deranjau frecvent locuitorii cu concertele live de manele, cu dedicaţii până dimineaţă, s-a dispus suspendarea pentru 30 de zile a autorizaţiilor de funcţionare. Clotilde Armand a spus că pentru muzică tare au primit sancţiuni şi trei cluburi.

„În urma controalelor efectuate au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 34.000 lei pentru depăşirea limitelor de zgomot prevăzute de legislaţia în vigoare prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată. Acestea nu sunt demersuri singulare, astfel de măsuri urmează a fi luate şi în cazul altor baruri şi restaurante care deţin autorizaţie de funcţionare, dar care difuzează muzica la intensitate mare până noaptea târziu, tulburând astfel liniştea cetăţenilor”, a spus primarul Sectorului 1.

În ce priveşte verificarea activităţii comerciale a teraselor şi cluburilor, ea a menţionat că în 2022 a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să confişte de la un restaurant din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile Poliţiei Locale Sector 1 de suspendare a activităţii.

„Vom continua toate aceste acţiuni în 2023, am pus la punct un nou plan permanent de măsuri pentru Parcul Herăstrău. În perioada următoare urmează să cerem ANAF să confişte noi sume de bani de la administratorii unor cluburi cărora le-am suspendat activitatea”, a adăugat Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.