VIDEO: Irina Margareta Nistor – despre Globurile de Aur și propunerea României la Premiile Oscar!

Irina Margareta Nistor, celebra translatoare și critic de film, a fost prima invitată pe anul 2023, în matinalul „Bună dimineața, București!”.

Irina Margareta Nistor ne povestește despre filmele care s-au bucurat de atenția criticilor în această perioadă, în special cele participante în Gala de decernare a Globurilor de Aur, de pe 11 ianuarie.

„The Fabelmans”, în regia Steven Spielberg: „e povestea copilăriei lui. Sigur, aș risca să zic că oarecum fabulează. Și-a făcut o copilărie și o adolescență mai altfel decât ne-am putea imagina. Dar ne explică cum a început pasiunea lui, cum se construiește un profil de regizor, neignorând nimic de acolo.”

Despre filmul „Elvis”, în regia Baz Luhrmann, ne povestește despre presiunea care s-a aflat pe umerii actorului din rolul principal, Austin Butler. „Știm că e o legendă, dar în America e și mai mult. Era foarte ușor să cadă în ridicol, mai ales că avem deja „Bohemian Rhapsody”, care a ieșit atât de bine, încât riscul era foarte mare să apară comparații.”

În următoarea perioadă suntem cu ochii pe Premiile Bafta, pe data de 19 ianuarie, Premiile César, pe data de 25 februarie și Premiile Oscar, pe 12 Martie.

„Imaculat”, în regia Monicăi Stan și George Chiper, este propunerea României pentru Premiile Oscar.

„Filmul a fost deja la Veneția, iar asta a atârnat, cu siguranță, destul de mult în balanță când a fost ales.”

„Cred că ce ar funcționa, după modelul „Argentina, 1985”, în ceea ce ne privește, tocmai că se fac și 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu (anul acesta se va face și un film despre viața lui), este un personaj puternic”, spune Irina Nistor.

Vă lăsăm și cu o recomandare de film din partea Irinei Margareta Nistor: „Un bărbat pe nume Otto”, o comedie dramatică, în distribuția lui Tom Hanks. Intriga filmului urmărește povestea unui bărbat văduv care trăiește în singurătate și amărăciune și poate fi văzut în cinematografe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.