Chirurg și violonist în Orchestra Medicilor

„Muzica este în tot și în toate” spune medicul chirurg Remus Nica, de la Spitalul Militar Central Universitar de Urgență „Carol Davila” din București.

Chiar dacă nu sunt muzicieni, medicii fac parte dintr-o orchestră tot timpul, atunci când își fac meseria, sunt parte din muzica spitalului. Muzica și medicina se află într-o relație de simbioză? Se potențează, se nuanțează reciproc? Cum se împarte un medic între aceste două pasiuni? „Pe medic, muzica îl hrănește; îl face să meargă mai departe.” Care este efectul terapeutic exercitat de muzică asupra medicului? „Timpul acordat muzicii face ca atunci când ne întoarcem la spital să fim normali, să fim extrem de atenți, de maleabili și de prolifici. Pacienții au nevoie de medici normali la cap, medici care se pot concentra și le pot oferi profesionalism. Cred că muzica ne ajută!”

La fiecare final de an, concertul Orchestrei Medicilor este unul caritabil; la sfârșitul lui 2022, concertul a fost susținut în beneficiul persoanelor bolnave de cancer, odată cu promulgarea Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului. Fondurile strânse vor merge către pacienții oncologici, vor fi susținuți cei fără posibilități financiare.

Pentru viitor, medicul și violonistul Remus Nick își dorește și ediția a doua a evenimentului „Armoniile speranței”: „Să atragem atenția asupra pacienților cu cancer care au nevoie de sprijinul nostru, al medicilor și al societății…și să putem face mai mult bine, să vindecăm mai mulți oameni!”

Intreaga discuție a Ioanei Brușten cu doctorul Remus Nica, la Întâlniri Capitale, în această seară pe 98,3 FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.